Lapin Kansa live: Na­pa-Pe­sik­sen naiset saavat vie­raak­seen Kem­pe­leen Kirin – katso suora lähetys tästä

kolumni: Mies, sinäkin voit ra­ken­taa uran, säi­lyt­tää poi­ka­ni­me­si ja olla vahva it­se­näi­nen mies – muista vain roolisi hei­kom­pa­na su­ku­puo­le­na

Teemat-Ruoka
Kuukausi
Pizzauunissa valmistuu aito italialainen pizza, mutta voi sillä valmistaa paljon muutakin kuten pata-ateriat, leivät ja leivonnaiset

Piz­za­uu­nis­sa val­mis­tuu aito ita­lia­lai­nen pizza, mutta voi sillä val­mis­taa paljon muu­ta­kin kuten pa­ta-ate­riat, leivät ja lei­von­nai­set

02.07.2022 06:30
Tilaajille
Tule hyvä kakku eli ihanan tahmeat mutakakut – valitse suklaa huolella, koska se on mutakakun tärkein ainesosa

Tule hyvä kakku eli ihanan tahmeat mu­ta­ka­kut – valitse suklaa huo­lel­la, koska se on mu­ta­ka­kun tärkein ai­nes­osa

30.06.2022 12:00
Tilaajille
Kuivamuonasta mökkigurmeeta – kun kylmätila on kortilla, panosta kuivamuonakaapin sisältöön

Kui­va­muo­nas­ta mök­ki­gur­mee­ta – kun kyl­mä­ti­la on kor­til­la, panosta kui­va­muo­na­kaa­pin si­säl­töön

23.06.2022 06:30
Tilaajille
Kokosimme täydellisen hampurilaisen itse tehdyn bataattisämpylän väliin

Ko­ko­sim­me täy­del­li­sen ham­pu­ri­lai­sen itse tehdyn ba­taat­ti­säm­py­län väliin

16.06.2022 06:30
Tilaajille
Poimi pöytään nokkonen ja voikukka –  Villivihannesten satokausi on Suomessa pitkä ja jokamiehen oikeudet sallivat laajat keräilyoikeudet

Poimi pöytään nok­ko­nen ja voi­kuk­ka –  Vil­li­vi­han­nes­ten sa­to­kau­si on Suo­mes­sa pitkä ja jo­ka­mie­hen oi­keu­det sal­li­vat laajat ke­räi­ly­oi­keu­det

09.06.2022 06:30
Tilaajille
Vanhemmat
Uudet perunat ja kesäinen kalapöytä kutsuvat herkuttelemaan – arkinen lohi saa uutta särmää, kun siitä tekee vaikkapa japanilaista tatakia

Uudet perunat ja ke­säi­nen ka­la­pöy­tä kut­su­vat her­kut­te­le­maan – arkinen lohi saa uutta särmää, kun siitä tekee vaik­ka­pa ja­pa­ni­lais­ta tatakia

02.06.2022 06:30
Tilaajille
Suolaisesta pannukakusta saa täydellisen kesälounaan – pannari on klassikko, joka taipuu moneksi

Suo­lai­ses­ta pan­nu­ka­kus­ta saa täy­del­li­sen ke­sä­lou­naan – pannari on klas­sik­ko, joka taipuu moneksi

26.05.2022 06:30 2
Tilaajille
Aina on tilaa pienelle herkulle – makeat sormisyötävät ovat hauskoja tarjottavia kesän juhliin, eivätkä ne vaadi tuntikausien näpertelyä

Aina on tilaa pie­nel­le her­kul­le – makeat sor­mi­syö­tä­vät ovat haus­ko­ja tar­jot­ta­via kesän juh­liin, eivätkä ne vaadi tun­ti­kau­sien nä­per­te­lyä

19.05.2022 06:30
Tilaajille
Omannäköiset juhlat onnistuvat stressaamattakin – Taattua reseptiä hauskoihin juhliin ei ole olemassa, mutta hyvin varautumalla onnistuu varmemmin

Oman­nä­köi­set juhlat on­nis­tu­vat stres­saa­mat­ta­kin – Taattua re­sep­tiä haus­koi­hin juhliin ei ole ole­mas­sa, mutta hyvin va­rau­tu­mal­la on­nis­tuu var­mem­min

12.05.2022 06:30
Tilaajille
Urakointia ruokapalkalla – kevään ja alkukesän talkooporukoille maistuvat lohikeitto, peruna-jauhelihavuoka ja mustikkapiirakka

Ura­koin­tia ruo­ka­pal­kal­la – kevään ja al­ku­ke­sän tal­koo­po­ru­koil­le mais­tu­vat lo­hi­keit­to, pe­ru­na-jau­he­li­ha­vuo­ka ja mus­tik­ka­pii­rak­ka

05.05.2022 06:30
Tilaajille
Nuudelit ovat trendikästä perinneruokaa parhaimmillaan – erilaisia nuudeleita on paljon, mutta mitä eroa niillä on?

Nuu­de­lit ovat tren­di­käs­tä pe­rin­ne­ruo­kaa par­haim­mil­laan – eri­lai­sia nuu­de­lei­ta on paljon, mutta mitä eroa niillä on?

28.04.2022 06:30
Tilaajille
Umami tuo ruokaan syvämakua – Näillä tekniikoilla lisäät ruokien aromia entisestään

Umami tuo ruokaan sy­vä­ma­kua – Näillä tek­nii­koil­la lisäät ruokien aromia en­ti­ses­tään

21.04.2022 06:30
Tilaajille
Vihreä parsa on kevään odotettu herkku – Yksinkertainen salaatti parsasta ja nuudeleista tuo pöytään raikkaan tuulahduksen aasialaisesta makumaailmasta

Vihreä parsa on kevään odo­tet­tu herkku – Yk­sin­ker­tai­nen sa­laat­ti par­sas­ta ja nuu­de­leis­ta tuo pöytään raik­kaan tuu­lah­duk­sen aa­sia­lai­ses­ta ma­ku­maail­mas­ta

14.04.2022 06:30
Tilaajille
Tee ruokaa Ukrainasta Ukrainalle – osoita tukea kokkaamalla varenykyjä, syrnikkejä ja vihreää borssikeittoa

Tee ruokaa Uk­rai­nas­ta Uk­rai­nal­le – osoita tukea kok­kaa­mal­la va­re­ny­ky­jä, syr­nik­ke­jä ja vihreää bors­si­keit­toa

31.03.2022 06:30
Tilaajille
Karvas pala purtavaksi: maksapihvi on monen herkkuruoka mutta myös kouluruokainhokki, koska karvaat maut jakavat ihmiset kahtia – Tähän on syynsä

Karvas pala pur­ta­vak­si: mak­sa­pih­vi on monen herk­ku­ruo­ka mutta myös kou­lu­ruo­kain­hok­ki, koska karvaat maut jakavat ihmiset kahtia – Tähän on syynsä

24.03.2022 06:30
Tilaajille
Herkulliset yrttireseptit tuovat kevään keittiöön – Näin pidät tuoreita yrttejä hengissä muutaman päivän, jos et saa käytettyä niitä heti

Her­kul­li­set yrt­ti­re­sep­tit tuovat kevään keit­tiöön – Näin pidät tuo­rei­ta yrttejä hen­gis­sä muu­ta­man päivän, jos et saa käy­tet­tyä niitä heti

17.03.2022 06:30
Tilaajille
Näin voit helpottaa arkea – jätä kauppareissut tekemättä ja nauti silti kokkaamisesta

Näin voit hel­pot­taa arkea – jätä kaup­pa­reis­sut te­ke­mät­tä ja nauti silti kok­kaa­mi­ses­ta

10.03.2022 06:30
Tilaajille
Maustekastikehyllyn uudet suosikit ovat vuosisatojen kehittelyn tulos – näillä resepteillä adjika, gochujang ja chipotle tulevat tutuiksi

Maus­te­kas­ti­ke­hyl­lyn uudet suo­si­kit ovat vuo­si­sa­to­jen ke­hit­te­lyn tulos – näillä re­sep­teil­lä adjika, goc­hu­jang ja chi­pot­le tulevat tu­tuik­si

03.03.2022 06:30
Tilaajille