Onnettomuudet: Mal­mi­ju­na suistui jälleen rai­teil­taan

Kuvagalleria: Pidetyn kiek­ko­ero­tuo­ma­rin ura päättyi Ro­va­nie­mel­lä

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Aa­sia­lai­nen ruoka on nyt su­per­suo­sit­tua – tämä ma­ku­mat­ka Viet­na­min, Ma­le­sian, In­do­ne­sian ja Thai­maan keit­tiöi­hin pal­jas­taa miksi

Mahtava makujen tasapaino kuvaa hyvin aasialaista ruokaa. Ruoka on kevyttä, raikasta, mausteista ja siitä jää hyvä olo. Jutun lopussa on tietopaketti aasialaisista perusaineksista ja -mausteista.

Tarjoa raikkaita vietnamilaisia kasvis-katkarapukääryleitä makeansuolaisen dippikastikkeen kera.
Tarjoa raikkaita vietnamilaisia kasvis-katkarapukääryleitä makeansuolaisen dippikastikkeen kera.
Kuva: Helena Saine-Laitinen

Aasian maissa ja niiden maakunnissa on omat alueelliset ruokaperinteensä.

Tämä johtuu tavoista, uskonnosta, maaperästä ja ilmastollisista oloista. Jossain syödään hyvin tulisesti maustettuja ja toisaalla mietoja, makeita ruokia, vaikka raaka-aineet ovat pitkälti samoja.

Raikkaiden yrttien Vietnam

Vietnam tekee vaikutuksen tuoreiden yrttien ja kasvisten runsaudella sekä monipuolisella mausteiden käytöllä.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi