Ruoka
Kuukausi
Koronavuonna yksi jos toinen on löytänyt oman sisäisen leipojansa, mutta välillä olisi syytä keventää – Näillä ohjeilla onnistut

Ko­ro­na­vuon­na yksi jos toinen on löy­tä­nyt oman si­säi­sen lei­po­jan­sa, mutta välillä olisi syytä ke­ven­tää – Näillä oh­jeil­la on­nis­tut

21.01.2021 07:00
Tilaajille
Maailmanpelastusruokaa maistelemassa
Kolumni Outi Torvinen

Maail­man­pe­las­tus­ruo­kaa mais­te­le­mas­sa

19.01.2021 06:00 4
Tilaajille
Vegaanikokki valmistaa sienistä, punajuurista ja linsseistä vaikka "hanhenmaksaa" – Kokeile myös täysin vegaanista pannacottaa

Ve­gaa­ni­kok­ki val­mis­taa sie­nis­tä, pu­na­juu­ris­ta ja lins­seis­tä vaikka "han­hen­mak­saa" – Kokeile myös täysin ve­gaa­nis­ta pan­na­cot­taa

07.01.2021 08:00
Tilaajille
Jäisestä lihasta vuoltu käristys oli aikoinaan poronhoitajien pikaruokaa – Aanarin keittiömestari Heikki Nikula antaa ohjeet oikeaoppiseen poronkäristykseen

Jäi­ses­tä lihasta vuoltu kä­ris­tys oli ai­koi­naan po­ron­hoi­ta­jien pi­ka­ruo­kaa – Aanarin keit­tiö­mes­ta­ri Heikki Nikula antaa ohjeet oi­kea­op­pi­seen po­ron­kä­ris­tyk­seen

31.12.2020 07:00 9
Tilaajille
Vanhemmat
Kata kinkun tai kalkkunan sijaan helmikanaa pienen perheen joulupöytään – rosollin tilalle voit tehdä uuden sukupolven salaattia

Kata kinkun tai kalk­ku­nan sijaan hel­mi­ka­naa pienen perheen jou­lu­pöy­tään – ro­sol­lin tilalle voit tehdä uuden su­ku­pol­ven sa­laat­tia

17.12.2020 07:00
Tilaajille
Pohjois-Norjan Narvikista aloitettiin suorat lohilennot Lähi-itään

Poh­jois-Nor­jan Nar­vi­kis­ta aloi­tet­tiin suorat lo­hi­len­not Lä­hi-itään

14.12.2020 20:53
Tilaajille
Keksi paras resepti makeaan jouluun – kokeile vaihteeksi amerikkalaisia tai italialaisia pikkuleipiä

Keksi paras resepti makeaan jouluun – kokeile vaih­teek­si ame­rik­ka­lai­sia tai ita­lia­lai­sia pik­ku­lei­piä

10.12.2020 07:00
Tilaajille
Leipä on lastattu Suomen parhailla mauilla – tänä vuonna itsenäisyyttä juhlitaan rennosti pienellä porukalla runsaan leipäbaarin ääressä

Leipä on las­tat­tu Suomen par­hail­la mauilla – tänä vuonna it­se­näi­syyt­tä juh­li­taan ren­nos­ti pie­nel­lä po­ru­kal­la runsaan lei­pä­baa­rin ääressä

03.12.2020 07:00
Tilaajille
Kokkaa kuin kokkaisit Kekkoselle: kalaa ja karpalokakkua – Urho "Känä" Kekkonen toimi nuorena kalaporukan soppavahtina ja uudisti sittemmin linnan ateriat

Kokkaa kuin kok­kai­sit Kek­ko­sel­le: kalaa ja kar­pa­lo­kak­kua – Urho "Känä" Kek­ko­nen toimi nuorena ka­la­po­ru­kan sop­pa­vah­ti­na ja uudisti sit­tem­min linnan ateriat

19.11.2020 07:00
Tilaajille
Leikkaa lanttu kukkoon tai janssoniin – perinteistä juuresta parempaa ei löydy marraskuun kokkailuihin

Leikkaa lanttu kukkoon tai jans­so­niin – pe­rin­teis­tä juu­res­ta pa­rem­paa ei löydy mar­ras­kuun kok­kai­lui­hin

11.11.2020 18:51
Tilaajille
Korona oli suomalaisille pikakurssi ruoan verkkokauppaan – Kysyimme, miten ruoka käy kaupaksi netissä tällä hetkellä

Korona oli suo­ma­lai­sil­le pi­ka­kurs­si ruoan verk­ko­kaup­paan – Ky­syim­me, miten ruoka käy kau­pak­si netissä tällä het­kel­lä

10.11.2020 08:31
Tilaajille
Arkiruoan tekeminen ei vie niin paljon aikaa kuin usein luullaan – Nämä viisi mutkatonta ateriaa valmistat alle puolessa tunnissa

Ar­ki­ruoan te­ke­mi­nen ei vie niin paljon aikaa kuin usein luul­laan – Nämä viisi mut­ka­ton­ta ateriaa val­mis­tat alle puo­les­sa tun­nis­sa

29.10.2020 07:00 1
Tilaajille

Lappiin kolme kultaa Ar­te­saa­ni­ruoan SM-kil­pai­luis­ta – Voit­ta­ja­tuot­tei­na kyl­mä­sa­vus­tet­tu kir­jo­lo­hi, olut ja ka­la­pul­lat

15.10.2020 23:00
Tilaajille
Unohda osteriveitsi ja kurkista työkalupakkiin – Näin avaat osterin helposti kotioloissa

Unohda os­te­ri­veit­si ja kur­kis­ta työ­ka­lu­pak­kiin – Näin avaat osterin hel­pos­ti ko­ti­olois­sa

15.10.2020 07:00
Tilaajille
Jean Sibeliuksen elämä oli tasapainottelua Kämpin kiusausten ja Ainolan hellan välillä – Tarjoa sorsaa ja ostereita Sibeliuksen tahtiin

Jean Si­be­liuk­sen elämä oli ta­sa­pai­not­te­lua Kämpin kiu­saus­ten ja Ainolan hellan välillä – Tarjoa sorsaa ja os­te­rei­ta Si­be­liuk­sen tahtiin

15.10.2020 07:00
Tilaajille
Anna uunin hoitaa hommat – Teriyaki-lohen tai pitaleivän lisukkeet paistuvat samalla pellillä kuin lämmin talvisalaatti

Anna uunin hoitaa hommat – Te­riya­ki-lo­hen tai pi­ta­lei­vän li­suk­keet pais­tu­vat samalla pel­lil­lä kuin lämmin tal­vi­sa­laat­ti

08.10.2020 07:00
Nyt on riistaruokien aika – Tee hirvipaistista vaihteeksi hiukan eksoottisempi kanelilla, inkiväärillä ja aprikooseilla

Nyt on riis­ta­ruo­kien aika – Tee hir­vi­pais­tis­ta vaih­teek­si hiukan ek­soot­ti­sem­pi ka­ne­lil­la, in­ki­vää­ril­lä ja ap­ri­koo­seil­la

01.10.2020 08:00 1
Tilaajille
Päiväkirja: Tsemppiä, sano viikateäijä
Kolumni Reino Hämeenniemi

Päi­vä­kir­ja: Tsemp­piä, sano vii­ka­te­äi­jä

01.10.2020 06:00
Tilaajille
Iiläisessä pitseriassa pohjia pyörittää alan huippuihin lukeutuva Katja Körkkö, joka haluaa maailman parhaaksi taikinan heittäjäksi – Nyt mestari kertoo myös, kuuluuvatko ananas ja majoneesi pitsaan

Ii­läi­ses­sä pit­se­rias­sa pohjia pyö­rit­tää alan huip­pui­hin lu­keu­tu­va Katja Körkkö, joka haluaa maail­man par­haak­si tai­ki­nan heit­tä­jäk­si – Nyt mestari kertoo myös, kuu­luu­vat­ko ananas ja ma­jo­nee­si pitsaan

24.09.2020 21:44
Älä vielä luovuta, jos inhoat tuorepuuroa – kokeile ensin näitä lisukkeita, jotka tuovat rapeutta ja raikkautta

Älä vielä luo­vu­ta, jos inhoat tuo­re­puu­roa – kokeile ensin näitä li­suk­kei­ta, jotka tuovat ra­peut­ta ja raik­kaut­ta

24.09.2020 11:30
Tilaajille