pääkirjoitus: Yhteisymmärrysasiakirja avasi Suomelle ja Ruotsille ovet Naton jäsenyysneuvotteluihin – Turkki sai haluamansa, vaikkei mikään muutukaan
Ruokahuolto: Suomen viljavarastot hupenivat historiallisen vähäisiksi
Mainos: Lapin Kansa Digin kesätarjous: 17,90 € 3kk, vain tänään.
Ruoka
Kuukausi
Suomalainen kulutti viime vuonna keskimäärin 79 kiloa lihaa ja 62 kiloa hedelmiä – Luke julkaisi vuoden 2021 ravintotaseen ennakkotiedot
Ruokavirasto määrää kaikki Sikabaarin Lihatuote oy:n valmistamat lihatuotteet hävitettäväksi – tuotteiden elintarviketurvallisuudesta ei voida varmistua
Lapin Kansan lukijat: Kallistunut ruoka ohjaa valitsemaan edullista, moni karsinut kalasta – "Sitä syödään silloin, kun itse pyydetään tai sitten työpaikan lounaalla"
Poimi pöytään nokkonen ja voikukka – Villivihannesten satokausi on Suomessa pitkä ja jokamiehen oikeudet sallivat laajat keräilyoikeudet
Uudet perunat ja kesäinen kalapöytä kutsuvat herkuttelemaan – arkinen lohi saa uutta särmää, kun siitä tekee vaikkapa japanilaista tatakia
Liekki syttyy Kotisaaressa – Kemijoen historialliseen uittoyhdistyksen tukipaikkaan avautuu savuinen ravintola, johon pääsee vain vesitse
Lapin yliopiston ylioppilaskunta julistautui täysin kasvipohjaiseksi toisena ylioppilaskuntana Suomessa – toiminnassa suositaan kotimaisia tuotteita ja lähiruokaa