Onnettomuus: Au­toi­li­ja törmäsi ala­ikäi­seen pyö­räi­li­jään Iva­los­sa ja pakeni pai­kal­ta

Sää: Harmaa loska väistyy pian - ensi viikon hiih­to­lo­ma­lai­sil­le lu­va­taan jo au­rin­koi­sem­pia hiih­to­ke­le­jä

Tilaajille

Verk­kai­ses­ti kypsyvä pa­ta­ruo­ka pe­las­taa syys­pi­dot – riista on ym­pä­ris­tö­tie­toi­sen li­han­syö­jän va­lin­ta: näin löydät sitä

Rakenna mehevän riistapadan ympärille helppo ja herkullinen syysmenu. Aloita ateria pehmeällä suppilovahverokeitolla ja itse leivotuilla sämpylöillä. Pirteä puolukkapaistos on jäätelön kanssa täydellinen jälkkäri.

Riistapata kypsyy uunissa kuin itsestään.
Riistapata kypsyy uunissa kuin itsestään.
Kuva: Helena Saine-Laitinen

Ravintorikas ja herkullinen kotimainen riista on ympäristötietoisen lihansyöjän valinta. Hirvestä ja peurasta voit valmistaa herkkuja samoilla resepteillä kuin kasvatetusta karjasta.

Jos et itse metsästä tai kuulu metsästäjän lähipiiriin, kannattaa syksyllä kuikuilla markettien lihatiskien tarjontaa tai klikata netissä riistakauppojen sivuille.

Pakastettua kotimaista riistaa on hyvin saatavilla nettikaupoissa ympäri vuoden niin kauan kuin tavaraa riittää.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi