Kolumni: Kie­li­muu­ri ui­ma­hal­lis­sa ja muita arkisia koh­taa­mi­sia tu­ris­ti­kau­pun­gis­sa

Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

Tilaajille

Pik­ku­bud­je­tin ka­la­os­tok­set vaa­ti­vat tark­kuut­ta ja kek­se­liäi­syyt­tä – näillä vin­keil­lä saat suo­si­tel­lut viik­ko­an­nok­set täyteen

Tuoreen kalan kilohinnat huitelevat jopa neljänkympin korvilla, mutta kalaa suositellaan syömään pari kolmekin kertaa viikossa. Muutamalla vinkillä yhtälöstä voi suoriutua kohtuuhinnalla.

Silakat kypsyvät tomaattisessa kastikkeessa viidessä minuutissa.
Silakat kypsyvät tomaattisessa kastikkeessa viidessä minuutissa.
Kuva: Helena Saine-Laitinen

Uunilohi, kalakeitto ja paistettu kala keikkuvat suomalaisten kotiruokasuosikkien listalla sitkeästi vuodesta toiseen. Olemme myös armoitettuja savu- ja graavikalan sekä maustesillien ja -silakoiden ystäviä.

Kalaruoista pidetään, mutta kalliit hinnat tekevät kalasta helposti juhlapäivän raaka-aineen.

Kalatiskin tarjontaa seulovalle selviää nopeasti, että mitä pidemmälle kala on työstetty, sitä kalliimpaa se on.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi