Kuvagalleria: Pidetyn kiek­ko­ero­tuo­ma­rin ura päättyi Ro­va­nie­mel­lä

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Nauti gril­li­ruo­kien her­kuis­ta kuin po­ri­lai­nen, mutta arvosta klimp­pi­sop­paa ja not­kei­ta nah­kiai­sia – Län­si­ran­nik­ko tarjoaa luon­nik­kai­ta ma­ku­ko­kei­lu­ja

Aina muodissa. Näin voisi luonnehtia tämän jutun satakuntalaisruokia. Nyt kannattaa kokeilla valmistaa kirkasliemistä kalakeittoa, porilainen grilliherkku ja päälle vielä mehukeitto kauden marjoista.

Porilainen on monelle tuttu grillipaikoista, mutta sen valmistaminen käy helposti kotonakin.
Porilainen on monelle tuttu grillipaikoista, mutta sen valmistaminen käy helposti kotonakin.
Kuva: Nina Karlsson
Perinneherkkuja 3: Satakunta

Satakuntalaisessa ruokakulttuurissa näkyy yhtäläisyyksiä hämäläiseen ja varsinaissuomalaiseen ruokaperinteeseen. Muutoinkin Suomessa on paljon ruokaan liittyviä samankaltaisuuksia eri alueiden välillä.

Esimerkiksi klimppisoppa tunnetaan ympäri Suomea.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi