Pääkirjoitus: Ay-lii­ke ja hal­li­tus ovat ajau­tu­neet jää­rä­päi­syyt­tään pat­ti­ti­lan­tee­seen, mistä kum­man­kin on vaikea pe­rään­tyä

Lakko: Työ­tais­te­lu kes­keyt­tää ju­na­lii­ken­teen ensi tors­tai­na vuo­ro­kau­den ajaksi, lakko ei koske Poh­jois-Suo­men hen­ki­lö­yö­ju­na­lii­ken­net­tä

Rikos: Vä­ki­val­tai­nen ve­lan­pe­rin­tä Ro­va­nie­mel­lä toi 37-vuo­tiaal­le nai­sel­le reilut kaksi vuotta van­keut­ta

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Pii­mä­vel­li ja nau­ris­lei­pä ovat ai­nut­laa­tui­sia po­ho­ja­laa­sia pe­rin­ne­ruo­kia – niitä ei kannata unohtaa ny­ky­keit­tiös­sä

Mikseipä ruuanlaitossakin pätisi sama kuin historiassa: ymmärtääksesi ja kehittääksesi ruuanlaittoa on hyvä tietää eri alueiden perinneruoista.

Piimävelli on monelle eteläpohjalaiselle rakas ja tuttu herkku. Se on nopea ja helppo valmistettava, joten sitä kannattaa kokeilla ihan ympäri Suomen.
Piimävelli on monelle eteläpohjalaiselle rakas ja tuttu herkku. Se on nopea ja helppo valmistettava, joten sitä kannattaa kokeilla ihan ympäri Suomen.
Kuva: Nanna Rintala
Perinneherkkuja 4: Etelä-Pohjanmaa

Piimävelli on makoisa esimerkki eteläpohjalaisesta rikkaasta keittoperinteestä. Vellin voi tarjota pääruokana, välipalana tai jälkiruokana.

Naurisleipä on syksyinen herkku, jolle löytyy perinneruoille tyypillisesti erilaisia ohjeita: hiivalla tai ilman, ohuena reikäleipänä tai vielä ohuempana rieskana.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.