Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi nuoret eh­dok­kaat edes kam­pan­joi­vat? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Kysely: Oletko kokenut tai to­dis­ta­nut häi­rin­tää ur­hei­lus­sa?

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Uu­ti­sa­na­lyy­si: Kemissä kaikki natsaa ve­ty­lai­tok­sel­le, ainakin maal­li­kon silmin

Veitsiluodon raunioille ei ole toistaiseksi ilmoittautunut uusia yrityksiä. Voisiko yksi vaihtoehto olla Nordic Ren-Gas, joka etsii vetylaitoksilleen paikkoja myös Pohjois-Suomesta?

Kemi

Startup-yritys Nordic Ren-Gas kertoi viime viikolla saaneensa Ilkka Herlinin sijoitusyhtiöltä 1,5 miljoonan euron pääomasijoituksen kasvurahoitukseksi.

Viime kesänä perustettu Ren-Gas on uuden vihreän talouden peluri. Se aikoo ostaa satojen tuulivoimaloiden sähköntuotannon ja rakentaa maahan 30 elektrolyysilaitosta vihreän vedyn tuottamiseen.

Vedystä jalostetaan sähkön avulla synteettistä metaania raskaaseen liikenteeseen. Näin yhtiö aikoo korvata viidesosan suomalaisrekkojen fossiilidieselistä uusiutuvalla polttoaineella.

Ren-Gas on jo laittanut liikkeelle ensimmäisiä tuotantoprojekteja kotimaisten energiayhtiöiden kanssa. Yhtiöstä kerrottiin Lapin Kansalle, että myös Pohjois-Suomessa tarkastellaan "useita kiinnostavia kohteita".

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.