Pääkirjoitus: Suomen Pi­sa-tu­lok­set ovat las­ke­neet jo lähes koko 2000-lu­vun ajan – häm­mäs­tyt­tä­vin­tä il­miös­sä on se, ettei kor­jaus­lii­ket­tä ole on­nis­tut­tu te­ke­mään

Katso kuvat: Näin lap­pi­lai­set edus­ti­vat Pre­si­den­tin­lin­nas­sa

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Ym­pä­ris­tö­vi­ran­omai­set lyt­tää­vät PEFC:n uudet stan­dar­dit, joita pi­de­tään met­sä­ta­lout­ta suo­si­vi­na: "Käy­tän­nös­sä ym­pä­ris­tö­nä­kö­kul­ma on PEFC:s­sä alis­tei­nen puun­tuo­tan­nol­le"

Ympäristöviranomaiset ja saamelaiskäräjät kieltäytyivät viime vuonna allekirjoittamasta uudet PEFC -metsäsertifikaatin standardit, jotka astuvat voimaan syksyllä. Heidän mielestään sertifikaatti ei nojaa ekologisesti kestävään tietoon, eikä kuuleminen ollut tasapuolista.

Metsäsertifikaatti PEFC muuttuu syksystä alkaen. Standardeja on päivitetty esimerkiksi säästöpuiden ja vesistöjä koskevan suojavyöhykkeen osalta.

Standardit määritellään viiden vuoden välein, mutta monimuotoisuudelle tärkeitä kriteerejä on PEFC:ssä heikennetty tasaisesti koko 2000-luvun ajan.

PEFC:n uudet standardit astuvat voimaan syksyllä. Järjestön Suomen osasto piti Rovaniemellä koulutuksen, jossa kerrottiin muuttuneista standardeista. Päivän aikana vierailtiin myös kahdella metsäkohteella.
PEFC:n uudet standardit astuvat voimaan syksyllä. Järjestön Suomen osasto piti Rovaniemellä koulutuksen, jossa kerrottiin muuttuneista standardeista.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.