Tähtijuttu: Lappi on Naton sol­mu­koh­ta, sanoo Ul­ko­po­liit­ti­sen ins­ti­tuu­tin johtaja Mika Aaltola

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Linnan juhlat: Saitko kutsun Linnan juh­liin? Il­mi­an­na itsesi tai tut­ta­va­si Lapin Kansan toi­mi­tuk­sel­le

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Tilaajille

Ym­pä­ris­tö­vi­ran­omai­set lyt­tää­vät PEFC:n uudet stan­dar­dit, joita pi­de­tään met­sä­ta­lout­ta suo­si­vi­na: "Käy­tän­nös­sä ym­pä­ris­tö­nä­kö­kul­ma on PEFC:s­sä alis­tei­nen puun­tuo­tan­nol­le"

Ympäristöviranomaiset ja saamelaiskäräjät kieltäytyivät viime vuonna allekirjoittamasta uudet PEFC -metsäsertifikaatin standardit, jotka astuvat voimaan syksyllä. Heidän mielestään sertifikaatti ei nojaa ekologisesti kestävään tietoon, eikä kuuleminen ollut tasapuolista.

Metsäsertifikaatti PEFC muuttuu syksystä alkaen. Standardeja on päivitetty esimerkiksi säästöpuiden ja vesistöjä koskevan suojavyöhykkeen osalta.

Standardit määritellään viiden vuoden välein, mutta monimuotoisuudelle tärkeitä kriteerejä on PEFC:ssä heikennetty tasaisesti koko 2000-luvun ajan.

PEFC:n uudet standardit astuvat voimaan syksyllä. Järjestön Suomen osasto piti Rovaniemellä koulutuksen, jossa kerrottiin muuttuneista standardeista. Päivän aikana vierailtiin myös kahdella metsäkohteella.
PEFC:n uudet standardit astuvat voimaan syksyllä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.