Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Pääkirjoitus: Vii­mei­nen­kin hy­väk­syi, Na­to-kat­se nyt pi­kai­ses­ti Suomen rooliin puo­lus­tus­lii­tos­sa

Vaalit: Kuka on edus­kun­ta­vaa­lien Lapin ää­ni­ha­ra­va? Veikkaa ja voita

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Vie­vät­kö haas­ta­jat kan­sa­ne­dus­ta­ja­pai­kat? ­Mi­ten käy ko­koo­muk­sen ja va­sem­mis­ton? Kuun­te­le pod­cas­tis­ta, kuinka Sara Sep­pä­nen ja Mikkel Näk­kä­lä­jär­vi aikovat kammeta edus­kun­taan

Sara Seppänen oli viimeksi ehdolla Sara Tuiskuna kokoomuksen riveissä. Nyt hän haastaa perussuomalaisissa kansanedustaja Kaisa Juuson.
Sara Seppänen oli viimeksi ehdolla Sara Tuiskuna kokoomuksen riveissä. Nyt hän haastaa perussuomalaisissa kansanedustaja Kaisa Juuson.
Kuva: Anssi Jokiranta

Perussuomalaisissa ja sdp:ssä on meneillään kova kaksintaistelu, kun Sara Seppänen ja Mikkel Näkkäläjärvi haastavat istuvat kansanedustajat. Siivittääkö tiukka keskinäinen kisa nämä puolueet lopulta vaalivoittoon Lapissa? Onko niillä mahdollisuus napata jopa kaksi edustajapaikkaa?

Kuuntele kolmas jakso tästä

Vaalipuhetta, jakso 3: Nousevatko haastajat eduskuntaan?

Lapin Kansan Vaalipuhetta-podcastin kolmannessa jaksossa toimittaja Ville Hyötylä tenttaa Sara Seppästä, joka käy kolmansiin eduskuntavaaleihinsa nyt perussuomalaisten riveissä. Aiemmin hän on ollut ehdokkaana kokoomuksessa Tuisku-sukunimellä.

Jaksossa Seppänen muistelee kohueroa puolueesta ja vertailee kokoomuksen ja perussuomalaisten aatepohjaa.

32-vuotias Mikkel Näkkäläjärvi haastaa vuodesta 2007 asti eduskunnassa olleen Johanna Ojala-Niemelän sdp:ssä.
32-vuotias Mikkel Näkkäläjärvi haastaa vuodesta 2007 asti eduskunnassa olleen Johanna Ojala-Niemelän sdp:ssä.
Kuva: Anssi Jokiranta

Tuottaja Taru Salon tiukattavana on Mikkel Näkkäläjärvi, jota on pitkään tituleerattu puolueen nuoreksi lupaukseksi. Onko nyt aika lunastaa lupaukset vai onko oikea tähtäin vasta vuoden kuluttua olevissa eurovaaleissa?

Voiko saamelaiskäräjälaki olla se asia, joka nostaa Näkkäläjärven ohi istuvan kansanedustaja Johanna Ojala-Niemelän?

Vaalipuhetta-podcastissa pohditaan lisäksi kokoomuksen ja vasemmistoliiton tilannetta: vieläkö puolueille heltiää kansanedustajat Lapista, vaikka läpipääseminen on entistä hankalampaa?

Jaksossa vierailee myös toimittaja Leena Talvensaari, joka on tällä viikolla tavannut Lapissa vierailleet pääministeri Sanna Marinin ja valtiovarainministeri Annika Saarikon. Hän kertoo tuoreeltaan, miltä puoluejohtajat vaikuttivat vaalikevään alla.

Heräsikö sinulla jaksosta ajatuksia tai kysymyksiä? Pane viestiä: taru.salo@lapinkansa.fi tai ville.hyotyla@lapinkansa.fi

Kuuntele aiemmat jaksot alta
Vaalipuhetta, jakso 2: Mihin menee keskusta?
Vaalipuhetta, jakso 1: Mikä ihmeen piilevä äänikynnys?