Onnettomuudet: Moni soittaa po­ro­ko­la­ris­ta ensin tutulle po­ro­mie­hel­le, vaikka pitäisi il­moit­taa hä­tä­kes­kuk­seen – toimi näin, jos ajat poron päälle

Pääkirjoitus: Hal­li­tuk­sen on lei­kat­ta­va lisää, jos se aikoo pysyä ta­voit­teis­saan

Yritykset: Iissä si­jait­see eri­koi­nen ki­vi­jal­ka­kaup­pa, joka tun­ne­taan ete­läs­sä asti – Yrit­tä­jä­si­sa­ruk­sil­la on edel­leen myyn­nis­sä 10 000 VHS-ka­set­tia

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Sillä välin kun toi­mi­vat kai­vok­set lou­hi­vat ja laa­je­ne­vat, vi­reil­lä olevat kai­vos­hank­keet nyt­käh­te­le­vät eteen­päin – Missä mennään Lapin kai­vos­ten ja kai­vos­hank­kei­den kanssa?

Lapin kaivoshankkeista Sokli, Hannukainen, Suhanko, Maaninkavaara ja Sakatti pyrkivät avaamaan toimintaansa kuluvana vuosikymmenenä. Samaan aikaan Lapissa jo toimivat kaivokset pitkittävät elinikäänsä.

Toiminnassa olevat kaivokset viimeistelevät laajennusprojektejaan, jotka kasvattavat niiden tuotantoa entisestään.

Useat Lapin vireillä olevat kaivoshankkeet pyrkivät aloittamaan toimintansa tämän vuosikymmenen aikana. Pisimmällä on Soklin kaivos, joka on saanut ympäristö- ja vesitalousluvat jo vuonna 2018.

-
Kuva: Miila Kankaanranta
Toimivat kaivokset

Elijärven kaivos

Kromi

Elijärven kaivoksen kromimalmiesiintymä löydettiin vuonna 1959. Nyt kaivoksella louhitaan noin 2,5 miljoonaa tonnia kromia vuodessa.
Elijärven kaivoksen kromimalmiesiintymä löydettiin vuonna 1959.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.