Onnettomuudet: Moni soittaa po­ro­ko­la­ris­ta ensin tutulle po­ro­mie­hel­le, vaikka pitäisi il­moit­taa hä­tä­kes­kuk­seen – toimi näin, jos ajat poron päälle

Pääkirjoitus: Hal­li­tuk­sen on lei­kat­ta­va lisää, jos se aikoo pysyä ta­voit­teis­saan

Yritykset: Iissä si­jait­see eri­koi­nen ki­vi­jal­ka­kaup­pa, joka tun­ne­taan ete­läs­sä asti – Yrit­tä­jä­si­sa­ruk­sil­la on edel­leen myyn­nis­sä 10 000 VHS-ka­set­tia

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

"Jos rajalta tulee soitto, niin pys­tym­me ot­ta­maan ma­joi­tuk­sen käyt­töön parissa tun­nis­sa" – Ro­va­nie­mel­lä on Lapin ainoa pa­ko­lais­ten hä­tä­ma­joi­tus, jossa ei ole yöpynyt vielä kukaan

Hätämajoituksia ei ole ollut Suomessa käytössä hetkeen, mutta Ukrainan sodan myötä niitä on nyt viisi. Yksi niistä on Rovaniemellä.

Vastaanottokeskuksen johtaja Ritva Metsälampi petaa malliksi lattialle sängyn. Hätämajoitukseen saapuvat yöpyvät siellä vain hetken.
Vastaanottokeskuksen johtaja Ritva Metsälampi petaa malliksi lattialle sängyn. Hätämajoitukseen saapuvat yöpyvät siellä vain hetken.
Kuva: Anssi Jokiranta

Pienen huoneen lattialle on aseteltu neljä retkipatjaa. Seinustalla on paketeissa patjat, tyynyt ja peitot. Tähän huoneeseen voisi majoittaa esimerkiksi neljän hengen perheen.

Vanha oppilaitos Metsäruusuntiellä on muutettu hätämajoitusyksiköksi. Sijainti on ihanteellinen, sillä Rovaniemen vastaanottokeskus on parin sadan metrin päässä yksiköstä.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita