Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Pääkirjoitus: Hoi­ta­ja­mi­toi­tuk­sen ki­ris­tä­mi­sen lyk­kää­mi­nen lykkää myös on­gel­man rat­kai­se­mis­ta – kei­no­te­koi­ses­ta am­mat­ti­ra­jo­jen ra­ken­te­lus­ta on luo­vut­ta­va pi­kim­mi­ten

Tilaajille

"Jos rajalta tulee soitto, niin pys­tym­me ot­ta­maan ma­joi­tuk­sen käyt­töön parissa tun­nis­sa" – Ro­va­nie­mel­lä on Lapin ainoa pa­ko­lais­ten hä­tä­ma­joi­tus, jossa ei ole yöpynyt vielä kukaan

Hätämajoituksia ei ole ollut Suomessa käytössä hetkeen, mutta Ukrainan sodan myötä niitä on nyt viisi. Yksi niistä on Rovaniemellä.

Vastaanottokeskuksen johtaja Ritva Metsälampi petaa malliksi lattialle sängyn. Hätämajoitukseen saapuvat yöpyvät siellä vain hetken.
Vastaanottokeskuksen johtaja Ritva Metsälampi petaa malliksi lattialle sängyn. Hätämajoitukseen saapuvat yöpyvät siellä vain hetken.
Kuva: Anssi Jokiranta

Pienen huoneen lattialle on aseteltu neljä retkipatjaa. Seinustalla on paketeissa patjat, tyynyt ja peitot. Tähän huoneeseen voisi majoittaa esimerkiksi neljän hengen perheen.

Vanha oppilaitos Metsäruusuntiellä on muutettu hätämajoitusyksiköksi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.