Onnettomuudet: Rat­ti­juop­po ajoi stop-mer­kin takaa auton eteen Tor­nios­sa

Lapin Kansan kalakilpailu: Suuria ahvenia ja hurjia har­juk­sia

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Ana­lyy­si: Na­to-jä­se­nyy­del­le tai Venäjän sodan lop­pu­mi­sel­le ei osata antaa ai­ka­ja­naa – Yksi mer­kit­tä­vä muutos kuului Kul­ta­ran­taan kootun eliitin pu­heis­sa

Suomen ulkopolitiikan viisain pää oli maanantaina koolla presidentin kesäasunnolla Naantalin Kultarannassa. Sadan päättäjän ja asiantuntijan joukko oli harvinaisen ymmällään aikatauluista. Kukaan ei uskalla enää ennustaa, milloin Suomen Nato-jäsenyys voisi toteutua. Venäjän sodan Ukrainassa nähdään voivan jatkua jopa vuosikymmeniä.

Näkökulma

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö myönsi Kultaranta-keskustelujen tauolla, että Suomen Nato-jäsenyyden toteutumiselle on turhaa asettaa aikatauluja. Sellaisten määrittelyyn meillä ei taida olla kykyä.

Sama aikajanattomuus ja suunnitelmien tekemisen mahdottomuus kuvastaa nyt koko ulkopoliittista aikaamme, joka useimmille alkoi vasta äskettäin: hyytävästä aamuherätyksestä 24. helmikuuta 2022. Sinä aamuna Venäjä laajensi kahdeksan vuotta jatkuneen sotansa täystuhoksi Ukrainassa.

Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) arvioi maanantaina kommenttipuheenvuorossaan, että Venäjä-suhteissa on edessä "pitkä talvi". Se olikin yksi täsmällisimpiä kalenteriennusteita Naantalin suvisissa teltoissa.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi