Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Mistä tulee Lapin suurin puolue? Kuun­te­le myös, mikä pu­hut­taa ra­ja­kun­nis­sa vaalien alla

Kolumni: Yksi on juh­lis­ta poissa, kun Suomen toi­sek­si suurin kan­sal­lis­puis­to täyttää ta­sa­vuo­sia

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Useissa Lapin hiih­to­kes­kuk­sis­sa aiotaan jär­jes­tää lakko jou­lu­kuun alussa – taus­tal­la työ­tais­te­lut

Lapin hiihtokeskuksista Levillä, Ylläksellä ja Pyhätunturilla sekä Kuusamon Rukalla järjestetään 1.–3. joulukuuta työnseisaukset. Lakot alkavat kello 16 ja päättyvät kello 24.

Taustalla on Palvelualojen ammattiliiton (PAM) ja Matkailu- ja ravintolapalveluiden (Mara) käymät tuloksettomat palkkaneuvottelut hiihtokeskusalalle. Neuvottelut päättyivät lokakuussa, jonka jälkeen liitot ovat käyneet työehtosopimusneuvotteluja, jotka PAM katkaisi torstaina.

Samalla PAM:n hallitus päätti rajatusta työnseisauksesta, joihin osallistuvat edellä mainittujen keskusten lisäksi myös Tahkon ja Sotkamon hiihtokeskusten hiihtokeskusalan työehtosopimuksen piirissä olevat työntekijät.

– Hiihtokeskusala on ollut sopimuksettomassa tilanteessa jo marraskuun alusta saakka. Työnantajien esitysten pohjalta ei neuvotteluille enää ollut edellytyksiä ja siksi katkaisimme ne. Hiihtokeskusalan työntekijät ovat palkankorotuksensa ansainneet ja siksi vauhditamme neuvotteluja, PAM:n puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen sanoo liiton tiedotteessa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.