Politiikka: Miksi kes­kus­ta rii­taut­ti luon­non­suo­je­lu­lain, Katri Kul­mu­ni?

Kunniamerkit: Ta­sa­val­lan pre­si­dent­ti myönsi tämän vuoden kun­nia­mer­kit – katso Lapin pal­ki­tut

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa päivän luukku tästä

Tilaajille

So­ta­har­joi­tuk­sia tulee lisää, ra­ta­yh­teys Nar­vi­kiin on vält­tä­mä­tön – ­Ky­syim­me asian­tun­ti­joil­ta, miten Na­to-jä­se­nyys ja Ve­nä­jä-yh­tey­den kat­kea­mi­nen muut­ta­vat Poh­jois-Suo­mea

Suomen tuleva Nato-jäsenyys ja Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa vaikuttavat myös Pohjois-Suomen asetelmiin tulevat vuosikymmenet.

Sotaharjoitukset pohjoisessa kiinnostavat Nato-kumppanuuden merkeissä jo nykyään. Kuvassa yhdysvaltalaissotilaita Ryske 22 sotaharjoituksessa Rovajärvellä.
Sotaharjoitukset pohjoisessa kiinnostavat Nato-kumppanuuden merkeissä jo nykyään. Kuvassa yhdysvaltalaissotilaita Ryske 22 sotaharjoituksessa Rovajärvellä.
Kuva: Iiro Kerkelä

Suomi on pian Naton jäsenmaa ja yhteys Venäjään on katkennut täydellisesti. Turvallisuuspoliittinen mullistus muuttaa myös Pohjois-Suomen aseman vuosikymmeniksi.

Lisääntyykö sotilaallinen toiminta?

Miten liikenneväyliä tulisi kehittää? Tarvitaanko ratayhteys Norjan Narvikiin?

Kuinka pitkän itärajan sulkeutuminen vaikuttaa yritysten markkinoihin ja teollisuuden resursseihin?

Kysyimme asiantuntijoilta, millaisia poliittisia, taloudellisia ja sotilaallisia vaikutuksia muutoksella on Pohjois-Suomessa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.