Tulipalo: Oma­ko­ti­ta­lo kärsi pahoja vau­rioi­ta palossa Ra­nual­la - jäl­ki­sam­mu­tus­työt kes­tä­vät pit­käl­le iltaan

Pääkirjoitus: Ko­ti­mais­ta mar­ja-alaa ra­vis­tel­lut ri­kos­tut­kin­ta on valmis ja siirtyy nyt syy­te­har­kin­taan – mai­ne­hait­ta on jo varma, eikä sen kor­jaan­tu­mi­ses­ta ole takeita

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

So­ta­har­joi­tuk­sia tulee lisää, ra­tayh­teys Nar­vi­kiin on vält­tä­mä­tön – ­Ky­syim­me asian­tun­ti­joil­ta, miten Na­to-jä­se­nyys ja Ve­nä­jä-yh­tey­den kat­kea­mi­nen muut­ta­vat Poh­jois-Suo­mea

Suomen tuleva Nato-jäsenyys ja Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa vaikuttavat myös Pohjois-Suomen asetelmiin tulevat vuosikymmenet.

Sotaharjoitukset pohjoisessa kiinnostavat Nato-kumppanuuden merkeissä jo nykyään. Kuvassa yhdysvaltalaissotilaita Ryske 22 sotaharjoituksessa Rovajärvellä.
Sotaharjoitukset pohjoisessa kiinnostavat Nato-kumppanuuden merkeissä jo nykyään. Kuvassa yhdysvaltalaissotilaita Ryske 22 sotaharjoituksessa Rovajärvellä.
Kuva: Iiro Kerkelä

Suomi on pian Naton jäsenmaa ja yhteys Venäjään on katkennut täydellisesti. Turvallisuuspoliittinen mullistus muuttaa myös Pohjois-Suomen aseman vuosikymmeniksi.

Lisääntyykö sotilaallinen toiminta?

Miten liikenneväyliä tulisi kehittää? Tarvitaanko ratayhteys Norjan Narvikiin?

Kuinka pitkän itärajan sulkeutuminen vaikuttaa yritysten markkinoihin ja teollisuuden resursseihin?

Kysyimme asiantuntijoilta, millaisia poliittisia, taloudellisia ja sotilaallisia vaikutuksia muutoksella on Pohjois-Suomessa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.