Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 8. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: Kuo­hun­ta on takana, kuu­le­mi­set voivat alkaa – Uusi ko­mis­saa­ri: ha­luam­me kuulla myös saa­me­lais­ten voi­ma­va­rois­ta

Kolumni: Kun ju­nio­ri­val­men­ta­ja puuttui ra­sis­ti­seen ni­mit­te­lyyn, hän sai kolmen ottelun toi­min­ta­kiel­lon ja seura sakot

Mainos: Lapin Kansan joulutarjous: Lapin Kansa Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Tilaajille

So­dan­ky­lä, Ke­min­maa ja Kittilä saavat 2–4 mil­joo­nan euron pysyvän li­sä­tu­lon uuden kai­vos­ve­ron myötä – hal­li­tus antoi la­ki­esi­tyk­sen edus­kun­nal­le viime vii­kol­la

Toteutuessaan uusi kaivosvero lisää merkittävästi Lapin kolmen kaivoskunnan verotuloja.

Kevitsan kaivos maksaa viime vuodelta ensi kertaa kunnolla yhteisöveroja. Sodankylä on saamassa niistäkin miljoonia euroja lisätuloa.
Kevitsan kaivos maksaa viime vuodelta ensi kertaa kunnolla yhteisöveroja. Sodankylä on saamassa niistäkin miljoonia euroja lisätuloa.
Kuva: Anssi Jokiranta

Sodankylä, Keminmaa, Sotkamo ja Kittilä saavat kaivosverosta merkittävän uuden tulonlähteen. Kunkin kunnan verotulot lisääntyvät valtiovarainministeriön karkean arvion mukaan 2–4 miljoonaa euroa vuodessa.

– Olemme arvioineet varovaisesti, että saisimme kaivosverosta kaksi miljoonaa euroa vuodessa, mutta tuotto voi olla suurempikin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.