Pääkirjoitus: Läm­pe­ne­mi­nen etenee kiih­ty­väl­lä vauh­dil­la ja se näkyy jo nyt Lapin tal­vis­sa

Kolumni: Pi­täi­si­kö yli­su­ku­pol­vis­ta jo­ki­ra­ken­ta­mi­seen liit­ty­vää traumaa lähteä pur­ka­maan so­vin­to­ko­mis­siol­la?

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Ret­kei­ly­toi­mit­ta­ja Monni Himari muutti lohen perässä pieneen kylään Poh­jois-Nor­jas­sa – Kalan lisäksi oma­va­rai­seen elämään kuu­lu­vat oman pellon perunat ja lä­hi­tund­ran marjat

Pohjois-Norjasta löytyy lähes kaikki, mitä omavaraiseen elämiseen tarvitaan. Retkeilytoimittaja ja luontokuvaaja Monni Himarille omavaraisuus on ympärivuotinen elämäntapa, joka näkyy ennen kaikkea rakkautena herkulliseen lähiruokaan.

Monni Himarin ruokavarastosta löytyy kaikkea itse kasvatettua ja kerättyä, muun muassa kuivatettuna tai säilöttynä.
Monni Himarin ruokavarastosta löytyy kaikkea itse kasvatettua ja kerättyä, muun muassa kuivatettuna tai säilöttynä.
Kuva: Monni Himari

Miltä tuntuisi elää sähköttömässä torpassa, kantaa päivittäin vettä kaivosta ja leipoa omin käsin lämpimäisiä? Ei tarvitse mennä kovin montaa vuosikymmentä taaksepäin, kun tällainen elämäntyyli oli arkea Pohjolassa – niin myös Monni Himarin, 36, Sanni-mummilla Orivedellä.

– Uskon, että idea omavaraisuudesta on kantautunut minulle verenperintönä mummiltani.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.