Päivien lyheneminen: Mi­nuut­ti mi­nuu­til­ta kohti kaa­mok­sen sineä –  katso ani­maa­tios­ta miten päivä lyhenee nyt Lapissa

Kolumni: Ennen ko­din­hoi­ta­jat rien­si­vät hätiin, kun perhe joutui pulaan – nyt apua saa vain jos osaa vaatia

Palkinnot: Lapin Kansa on vuoden Mes­tis-me­dia

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

"Puiden ai­ka­jän­ne on ihan eri kuin ih­mis­ten" – Ark­ti­ku­mis­sa avautuu näyt­te­ly, joka puo­lus­taa Ro­va­nie­mel­lä kas­va­via puita

Puut, puistot, ihmiset -näyttely muistuttaa, miten tärkeitä Rovaniemellä kasvavat puut ovatkaan ihmisille ja luonnolle. Teokset ottavat kantaa lähiluonnon kohtelusta kaupungissa. Avajaisia juhlitaan torstaina 1. kesäkuuta.

Yhteisötaideteoksessa on yli viidenkymmenen rovaniemeläisen lähettämiä kuvia puista, jotka he tahtoisivat suojeltavan. Taimia, iäkkäitä petäjiä, kuusia ja muita puupersoonia.

Lapin maakuntamuseon Puut, puistot, ihmiset -näyttely on juuri avattu Arktikumissa. Näyttelyn sanoma ottaa vahvasti kantaa: Rovaniemen lähiluonto on äärimmäisen tärkeä.

Kaikki alkoi yhden puun tragediasta. Kolme vuotta sitten Ounasmetsässä vanha puu kaadettiin Kaisa Sirénin ja Mervi Löfgren Autin puistoreitiltä, jolla he molemmat kulkivat tiuhaan. Syyksi kerrottiin harvennus ja se, että puu oli lahoamassa, mikä olisi voinut aiheuttaa vaaratilanteen.

Silloin mitta tuli niin täyteen, että oli pakko ryhtyä toimeen.

Mervi Löfgren Autin teoksessa on kaadettu puu, josta näyttely sai alkunsa.
Mervi Löfgren Autin teoksessa on kaadettu puu, josta näyttely sai alkunsa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.