Festivaali: Si­me­rock jul­kai­si nipun ar­tis­ti­kiin­ni­tyk­siä – ­Behm, Kuumaa ja Rosa Coste mukana ensi kesän fes­ti­vaa­leil­la

Tuulivoima: Itä-Lap­piin voi nousta maan suurin tuu­li­puis­to, jos tut­ka­on­gel­miin löytyy rat­kai­su

Kolumni: Vai­kein­ta on vas­taan­ot­taa

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Näyt­te­lyar­vio: Po­pu­la­ri­soi­tu­nut kuolema – pää­kal­lois­ta ja luu­ran­gois­ta on tullut osa po­pu­laa­ria pe­rus­ku­vas­toa

Menneinä aikoina niillä ohjattiin kansaa välttelemään tauteja ja pysymään herran nuhteessa.

Näyttely

Kuolemantanssi. Kuolemattomat-taiteilijaryhmä Kemin taidemuseossa 25.3. saakka. Marina Takalon katu 3. Avoinna: ma-pe 10–17, la 10–15, su suljettu. Näyttelyyn liittyy R. Paul Firnhaberin keräämiä leikkeitä ja esimerkkejä 1400–1800 lukujen kuuluisista ja vähemmän kuuluisista Dance Macabre-aiheisista teoksista.

Pääkallo ja luuranko tuskin säikäyttävät nykyaikaista katsojaa.

Vaikka käynnissä on jälleen harvinaisen raaka sota, media ja uutiskuvat eivät juoksuta eteemme silpoutuneita ja puoliksi maatuneita ruumiita.

Keskiajalla sen sijaan ihmiset seurasivat julkisia teloituksia. Tiedottaminen oli enimmäkseen erilaisia kauhutarinoita. Rutto riehui, eikä kuolemasta muutenkaan ollut puutetta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.