työtaistelut: Yk­si­tyi­sen so­siaa­li­pal­ve­lu­alan työ­rii­das­sa ei vielä sopua – uudet lakot uh­kaa­vat alkaa kes­ki­viik­ko­na

kolumni: Säh­kö­tuet olivat pa­niik­ki­rat­kai­su, jossa rahaa jaet­tiin surutta myös rik­kail­le

Mielipide: Pel­ko­sen­nie­mi ei ole krii­si­kun­ta

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

"Mei­na­sin itsekin jättää ää­nes­tä­mät­tä, koska en tiedä ketä ää­nes­täi­sin" – ro­va­nie­me­läis­ten nuorten mie­les­tä ää­nes­tä­mi­ses­sä ei menetä mitään, mutta eh­dok­kaan va­lit­se­mi­nen on työ­läs­tä

Rovaniemen Lyseonpuiston lukion opiskelijat aikovat äänestää vaaleissa, mutta oman ehdokkaan löytäminen vie paljon aikaa. Maailmantilanne sekä kannustaa että lannistaa nuorta äänestäjää.

Leevi Pekkala äänestää joko Vasemmistoliittoa tai SDP:tä, koska näiden puolueiden kanssa hänen arvonsa kohtaavat eniten.
Leevi Pekkala äänestää joko Vasemmistoliittoa tai SDP:tä, koska näiden puolueiden kanssa hänen arvonsa kohtaavat eniten.
Kuva: Mari Molkoselkä

Vaalipäivä lähenee ja ennakkoäänestys on jo alkanut. Valtion nuorisoneuvoston teettämän kyselyn mukaan nuorista 77 prosenttia aikoo äänestää kevään eduskuntavaaleissa. Se olisi huima nousu, koska viime eduskuntavaaleissa vain 55 prosenttia 18–24-vuotiaista kävi äänestämässä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.