Tulipalot: Ro­va­nie­men Kar­von­ran­nas­sa paloi oma­ko­ti­ta­lon sau­nas­sa – yksi savua hen­git­tä­nyt jat­ko­hoi­toon

Lakko: Työ­tais­te­lu kes­keyt­tää ju­na­lii­ken­teen ensi tors­tai­na vuo­ro­kau­den ajaksi, lakko ei koske Poh­jois-Suo­men hen­ki­lö­yö­ju­na­lii­ken­net­tä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

"Mei­na­sin itsekin jättää ää­nes­tä­mät­tä, koska en tiedä ketä ää­nes­täi­sin" – ro­va­nie­me­läis­ten nuorten mie­les­tä ää­nes­tä­mi­ses­sä ei menetä mitään, mutta eh­dok­kaan va­lit­se­mi­nen on työ­läs­tä

Rovaniemen Lyseonpuiston lukion opiskelijat aikovat äänestää vaaleissa, mutta oman ehdokkaan löytäminen vie paljon aikaa. Maailmantilanne sekä kannustaa että lannistaa nuorta äänestäjää.

Leevi Pekkala äänestää joko Vasemmistoliittoa tai SDP:tä, koska näiden puolueiden kanssa hänen arvonsa kohtaavat eniten.
Leevi Pekkala äänestää joko Vasemmistoliittoa tai SDP:tä, koska näiden puolueiden kanssa hänen arvonsa kohtaavat eniten.
Kuva: Mari Molkoselkä

Vaalipäivä lähenee ja ennakkoäänestys on jo alkanut. Valtion nuorisoneuvoston teettämän kyselyn mukaan nuorista 77 prosenttia aikoo äänestää kevään eduskuntavaaleissa. Se olisi huima nousu, koska viime eduskuntavaaleissa vain 55 prosenttia 18–24-vuotiaista kävi äänestämässä.

Lyseonpuiston lukion opiskelija Leevi Pekkala, 18, voisi äänestää näissä vaaleissa ensimmäistä kertaa, mutta ei ole vielä tehnyt päätöstä asiasta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.