Talousrikosepäilyt: Pel­lo­lai­sen ho­tel­li­yri­tyk­sen kon­kurs­si oi­keu­des­sa – ­syyt­tä­jä vaatii yrit­tä­jäneli­kol­le van­keut­ta ja lii­ke­toi­min­ta­kiel­to­ja va­ka­vis­ta ta­lous­ri­kok­sis­ta

Vaalipaneeli: "Mie­le­no­soit­ta­jien toi­min­ta kääntyy itseään vas­taan" – met­sä­ai­hei­nen vaa­li­pa­nee­li tuo­mit­si hak­kui­den es­tä­mi­sen Aa­lis­tun­tu­rin alueel­la

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Kolumni
Tilaajille

Kor­kea­len­toa: Onneksi on Ark­ti­kum – sen ra­ken­ta­neet Suomi ja Ro­va­nie­mi olivat ai­kaan­sa edellä

Korkealentoa

Olen töissä Lapin yliopiston Arktisessa keskuksessa, joka sijaitsee Arktikumissa. Monelta nämä kaksi asiaa, Arktinen keskus ja Arktikum, menevät keskenään sekaisin, mutta se ei ole niin vakavaa. Tärkeintä on, että molemmat ovat olemassa.

Arktikum, siis se rakennus ja käyntikohde, vietti joulukuussa 30-vuotisjuhliaan. Arktikum tunnetaan lasiputkestaan, joka on kansainvälisen arkkitehtikilpailun tulosta. Kilpailun toimeksiantona oli rakentaa Rovaniemelle tilat arktiselle tutkimuslaitokselle ja sen arktiselle näyttelylle sekä Lapin maakuntamuseolle, osana Suomen 75-vuotisen itsenäisyyden juhlavuotta.

Lasiputken seinustalla on rintakuva kilpailun ryhmineen voittaneesta tanskalaisarkkitehti Claus Bonderupista.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.