työtaistelut: Yk­si­tyi­sen so­siaa­li­pal­ve­lu­alan työ­rii­das­sa ei vielä sopua – uudet lakot uh­kaa­vat alkaa kes­ki­viik­ko­na

kolumni: Säh­kö­tuet olivat pa­niik­ki­rat­kai­su, jossa rahaa jaet­tiin surutta myös rik­kail­le

Mielipide: Pel­ko­sen­nie­mi ei ole krii­si­kun­ta

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Il­mas­ton­muu­tos ja yli­lai­dun­nus uh­kaa­vat tun­tu­ri­luon­toa – po­ro­ta­lou­den tu­le­vai­suus­työ­ryh­mäs­sä et­sit­tiin keinoja kes­tä­väl­le elin­kei­nol­le

Porotalouden tulevaisuustyöryhmän jäsenet kiittelivät toisiaan hyvästä yhteistyöstä raportin julkistamistilaisuudessa tiistaina. Lopputulos on ryhmän jäsenten mukaan kompromissi ja hyvä alku.

Maa- ja metsätalousministeriön neuvotteleva virkamies Tapani Sirviö piti työryhmän tärkeimpänä saavutuksena porolaidunten suunnitteluvelvoitetta.

Hoito- ja käyttösuunnitelmien tavoitteena on varmistaa porolaidunten kestävä käyttö.

– Paliskunta voi valita vaihtoehtoisista toimenpiteistä haluamansa. Vaihtoehtoisia toimenpiteitä ovat eloporomäärän laskeminen vähintään seitsemällä prosentilla suhteessa suurimpaan sallittuun eloporomäärään, jäkälälaidunten tilan parantaminen, laidunkierron kehittäminen, palis- ja tokkakuntien yhdistäminen ja yhteistyön kehittäminen sekä toimet eloporomäärien rajoittamiseksi aikaisella teurastuksella.

Hoito- ja käyttösuunnitelmien ehdotetaan tulevan velvoittaviksi pilottikokeilujen jälkeen. Kokeilussa on mukana kolme paliskuntaa eri puolilta poronhoitoaluetta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.