Kolumni: Eiköhän tämä taas tästä

Sää: Al­ku­vii­kos­ta pääs­tään jopa hel­le­lu­ke­miin – lämmin jakso loppuu sa­de­rin­ta­maan

Liikenne: Sil­ta­tar­kas­tuk­set häi­rit­se­vät lii­ken­net­tä Ro­va­nie­mel­lä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Veristä sotaa käyvän maan kan­sa­lais­ten lomailu Suo­mes­sa on mo­raa­li­ses­ti kes­tä­mä­tön­tä – siksi tu­ris­ti­vii­su­mien myön­tä­mi­sen ve­nä­läi­sil­le on lo­put­ta­va

Vaalimaan raja-aseman läheisyydessä on nimenomaan venäläisturisteille suunniteltuja ostospaikkoja. Arkistokuva.
Vaalimaan raja-aseman läheisyydessä on nimenomaan venäläisturisteille suunniteltuja ostospaikkoja. Arkistokuva.
Kuva: Joel Maisalmi

Kritiikki venäläisille myönnettyjä turistiviisumeja kohtaan yltyy. Rajanylitystä koskevien koronarajoitusten purkauduttua Itä-Suomeen ja Helsinkiin on alkanut virrata venäläisiä ostosmatkailijoita. Sosiaalisen median keskustelijoiden mukaan erityisesti pääkaupunki on nyt ”täynnä venäläisiä”. Se herättää hämmennystä ja suuttumustakin.

Raakaa hyökkäyssotaa Ukrainassa käyvän maan kansalaisten huoleton lomailu meillä ja muualla EU:ssa rikkoo monen oikeustajua. Lentoliikenne Venäjälle on pysähdyksissä, pitkä lista pakotteita voimassa, ja lukuisat länsimaiset yritykset vetäytyneet pois Venäjältä. Samaan aikaan Venäjän kansalaisilla on mahdollisuus matkustaa vapaasti rajan yli Suomeen ja edelleen muualle Eurooppaan. Kriitikoiden mielestä tässä kierretään pakotteita, jotka eivät muutoinkaan tunnu purevan niin nopeasti ja tehokkaasti kuin EU:ssa on toivottu.