Politiikka: Miksi kes­kus­ta rii­taut­ti luon­non­suo­je­lu­lain, Katri Kul­mu­ni?

Kunniamerkit: Ta­sa­val­lan pre­si­dent­ti myönsi tämän vuoden kun­nia­mer­kit – katso Lapin pal­ki­tut

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa päivän luukku tästä

Tilaajille

Tu­le­vai­suu­den ta­lous­nä­ky­mät luovat epä­var­muut­ta nuo­ril­le – Vasa kokosi tie­to­pa­ke­tin ta­lou­den suun­nit­te­lus­ta ja rahan käy­tös­tä

Ukrainan sota ja epävakaa maailmantilanne nostavat elinkustannuksia ja nouseva inflaatio vaikeuttaa budjetointia. Vasa selvitti, miten rahankäyttöön kannattaisi tällä hetkellä suhtautua.

-
Kuva: Karina Kulppi

Suomen talousnäkymät näyttävät maailmanpoliittisen tilanteen seurauksena synkiltä. Energiakriisi ja sähkön hinnat nousevat ennätysvauhtia ja samalla kauppaostokset vievät budjetista yhä suuremman osan. Pelätty elinkustannuskriisi luo epävarmuutta kaikille kotitalouksille, mutta kovimman iskun kokevat vähätuloiset. Nuoret ovat jo valmiiksi tottuneet elämään pienellä budjetilla, joten talouden suunnittelun merkitys korostuu entisestään.

Omasta taloudesta on hyvä olla perillä

Marttojen kodin talouden ja raha-asioiden asiantuntija Katri Pellikka painottaa talouden kokonaisuutta ja suunnitelmallisuutta omien raha-asioiden hallinnassa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.