Onnettomuus: Au­toi­li­ja törmäsi ala­ikäi­seen pyö­räi­li­jään Iva­los­sa ja pakeni pai­kal­ta

Sää: Harmaa loska väistyy pian - ensi viikon hiih­to­lo­ma­lai­sil­le lu­va­taan jo au­rin­koi­sem­pia hiih­to­ke­le­jä

Tilaajille

Tu­le­vai­suu­den ta­lous­nä­ky­mät luovat epä­var­muut­ta nuo­ril­le – Vasa kokosi tie­to­pa­ke­tin ta­lou­den suun­nit­te­lus­ta ja rahan käy­tös­tä

Ukrainan sota ja epävakaa maailmantilanne nostavat elinkustannuksia ja nouseva inflaatio vaikeuttaa budjetointia. Vasa selvitti, miten rahankäyttöön kannattaisi tällä hetkellä suhtautua.

-
Kuva: Karina Kulppi

Suomen talousnäkymät näyttävät maailmanpoliittisen tilanteen seurauksena synkiltä. Energiakriisi ja sähkön hinnat nousevat ennätysvauhtia ja samalla kauppaostokset vievät budjetista yhä suuremman osan. Pelätty elinkustannuskriisi luo epävarmuutta kaikille kotitalouksille, mutta kovimman iskun kokevat vähätuloiset. Nuoret ovat jo valmiiksi tottuneet elämään pienellä budjetilla, joten talouden suunnittelun merkitys korostuu entisestään.

Omasta taloudesta on hyvä olla perillä

Marttojen kodin talouden ja raha-asioiden asiantuntija Katri Pellikka painottaa talouden kokonaisuutta ja suunnitelmallisuutta omien raha-asioiden hallinnassa.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi