Poliisitehtävät: Nelikko yritti anastaa jou­lu­kuu­sen Ro­va­nie­men kes­kus­tas­ta, si­vul­li­sen huuto esti yri­tyk­sen

Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 4. päivän luukku tästä

Kuvatarina: Lapset har­ras­ta­vat enemmän lii­kun­taa kuin ai­kui­set – ky­syim­me heiltä, mitä neuvoja ai­kui­sil­le olisi

Tilaajille

Ta­pah­tu­mien su­per­viik­ko alkaa Ro­va­nie­mel­lä – laaja oh­jel­ma­kir­jo huokuu ko­ti­seu­tu­rak­kaut­ta uusille ja van­hoil­le paik­ka­kun­ta­lai­sil­le

Valtakunnalliset kotiseutupäivät tuo paljon lisää vuosittaiselle Rovaniemi-viikolle.

Rovaniemi

– Kotiseutupäivät on kuin näyteikkuna, jossa esitellään asioita, joista voimme olla ylpeitä, ja joita on tärkeää tuoda esille, kuvailee kulttuurituottaja Roosa Nevala Rovaniemen kaupungilta.

Maanantaista alkaen Rovaniemellä juhlitaan paikalliskulttuuria tapahtumien superviikolla. Valtakunnalliset kotiseutupäivät ja Rovaniemi-viikko tuovat kaupunkiin monenlaista nähtävää ja koettavaa.

Nevala ja Lapin maakuntamuseon amanuenssi Tuija Alariesto ovat koordinoineet paikkakunnan kotiseutupäiville laajan ohjelmakattauksen, jossa riemuitaan paikallisesta taiteesta, musiikista, yrittäjyydestä, historiasta ja identiteetistä.

Kotiseutupäivien ohjelmistoon kuuluvat retket, sekä opastetut että omatoimiset, jotka esittelevät paikkakunnasta uusia puolia. Lisäksi on seminaareja, keskusteluja, elokuvanäytöksiä, kävelykierroksia, näyttelyitä ja konsertteja.

Tapahtumakirjossa on haluttu tuoda esille paikallisuus nykyajassa ja menneisyydessä, joka on muovannut Rovaniemen ja asukkaiden identiteetin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.