Nimitykset: Sauli Pah­ka­sa­lo on Lapin Kansan uusi pää­toi­mit­ta­ja

Työelämä: Teol­li­suus­liit­to ja am­mat­ti­liit­to Pro aloit­ta­vat tiis­tai­na työ­tais­te­lu­toi­met, ulos­mars­se­ja Lapissa ja Oulussa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Sie­ri­län voi­ma­laa ei tar­vi­ta, sen ra­ken­ta­mi­nen ai­heut­tai­si Ro­va­nie­men mai­neel­le ja ym­pä­ris­töl­le kor­vaa­ma­ton­ta va­hin­koa

Timo Torvinen pyytää (LK 31.3.), ettei Sierilän voimalaitoksen roolia vähäteltäisi. Energiantuotannon näkökulmasta Sierilää ei tarvita. Tämä ei ole hankkeen vähättelyä vaan tosiasioiden tunnustamista.

Sähköntuotannossa tarvitaan tulevaisuudessa lisää joustoja. Jos sähköverkon jousto pitäisi saavuttaa rakentamalla lisää vesivoimaa, Sierilä ei riittäisi edes alkuun. Fingrid ei oleta tulevaisuuden skenaarioissaan vesivoiman lisääntyvän. Sähköjärjestelmässä tarvittava jousto pystytään rakentamaan muilla keinoin.

Torvinen näkee vesivoiman turvaavan osaltaan myös hyvinvointiyhteiskunnan säilymistä. Väite on pahasti ristiriidassa todellisuuden kanssa. Hyvinvointiyhteiskunta on rakennettu sille olettamukselle, että työikäistä väestöä riittää tekemään tarjolla olevia töitä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.