Hirvilaskuri: "Hen­ki­ses­ti ollaan jo tal­vi­te­loil­la"– huo­mat­ta­va osa Lapin hir­ven­kaa­to­lu­vis­ta jäänee käyt­tä­mät­tä, katso tuoreet saa­lis­lu­vut hir­vi­las­ku­ris­ta

Kolumni: Jo­kai­sel­la on oikeus ke­ho­rau­haan

Viimeinen äänestyspäivä: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Tilaajille

Ro­va­nie­men ho­vi­oi­keus kumosi isä­puo­len tuomion pik­ku­vau­van tör­keäs­tä pa­hoin­pi­te­lys­tä

Rovaniemen hovioikeus on muuttanut merkittävästi tuomiota jutussa, jossa pikkuvauva sai aivoverenvuodon huhtikuussa 2018 Rovaniemellä.

Oulun yliopistollisen sairaalan lasten teho-osastolle tuotiin tuolloin Lapin keskussairaalasta hoidettavaksi noin kahdeksan kuukauden ikäinen vauva, jolla todettiin aivoverenvuoto ja silmänpohjan verenvuoto.

Syyttäjä päätti syyttää törkeästä pahoinpitelystä miestä, joka seurusteli vauvan äidin kanssa ja joka oli ollut yksinään hoitamassa tämän lapsia. Syyttäjä väitti miehen ravistelleen vauvaa edestakaisin niin, että vauvan pää pääsi liikkumaan hallitsemattomasti.

Isäpuoli kiisti ravistelleensa vauvaa. Hänen mukaansa yksi lapsista oli kompastunut suoraan lattialla olleen vauvan päälle. Vauva oli muutaman minuutin aikaa veltto ja poissaoleva. Myöhemmin hän oksenteli ja kouristeli.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.