kolumni: Han­ka­lat ajat vaa­ti­vat jät­ti­mäi­siä uh­rauk­sia, mutta ei koskaan kau­pun­geis­sa

Pian kylmenee: Lapissa voi olla pa­rin­kym­me­nen­kin asteen yö­pak­ka­sia

Tilaajille

Ro­va­nie­men ho­vi­oi­keus kumosi isä­puo­len tuomion pik­ku­vau­van tör­keäs­tä pa­hoin­pi­te­lys­tä

Rovaniemen hovioikeus on muuttanut merkittävästi tuomiota jutussa, jossa pikkuvauva sai aivoverenvuodon huhtikuussa 2018 Rovaniemellä.

Oulun yliopistollisen sairaalan lasten teho-osastolle tuotiin tuolloin Lapin keskussairaalasta hoidettavaksi noin kahdeksan kuukauden ikäinen vauva, jolla todettiin aivoverenvuoto ja silmänpohjan verenvuoto.

Syyttäjä päätti syyttää törkeästä pahoinpitelystä miestä, joka seurusteli vauvan äidin kanssa ja joka oli ollut yksinään hoitamassa tämän lapsia. Syyttäjä väitti miehen ravistelleen vauvaa edestakaisin niin, että vauvan pää pääsi liikkumaan hallitsemattomasti.

Isäpuoli kiisti ravistelleensa vauvaa. Hänen mukaansa yksi lapsista oli kompastunut suoraan lattialla olleen vauvan päälle. Vauva oli muutaman minuutin aikaa veltto ja poissaoleva. Myöhemmin hän oksenteli ja kouristeli.

Käräjäoikeuden mielestä asiassa tuli ilman järkevää epäilyä näytetyksi, että vauvan vammat syntyivät isäpuolen häneen kohdistaman ravistelun seurauksena.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi