Kunniamerkit: Katso lista Lappiin myön­ne­tyis­tä it­se­näi­syys­päi­vän kun­nia­mer­keis­tä

Luppo: Arto Köngäs on kip­san­nut lap­pi­lais­ten raajoja yli 30 vuotta

pääkirjoitus: Il­mas­ton­muu­tos etenee, eivätkä sen vai­ku­tuk­set ole enää kai­kil­ta osin py­säy­tet­tä­vis­sä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Kolumni
Tilaajille

Ra­vin­to­la­työn­te­ki­jöil­le on huutava tarve, mutta niin huu­ta­vat te­ki­jät­kin

Rakastan asiakaspalvelua, mutta päätin silti lopettaa työskentelyn ravintola-alalla. Työn kuormittavuudesta käytyä keskustelua ei saisi unohtaa, sillä puhumattomuus kaatuu työntekijöiden niskaan.

Kiire, ylityötunnit ja stressi, mutta toisaalta myös ystävät, työvuorojen joustavuus ja jaettu kokemus. Ravintola-ala on jatkuvaa tasapainottelua hyvien ja huonojen puolien välillä, sekä pahimmassa tapauksessa huolta toimeentulosta.

Viimeisen vuoden aikana ravintolaketjujen ongelmat ovat nousseet valtakunnallisen median uutisotsikoihin. Tieto oman alan laiminlyönneistä etenkin nuoria kohtaan tuntui raskaalta, mutta oli samalla suuri helpotus. Kohuotsikoista huolimatta jäin kuitenkin kaipaamaan lisää yhteiskunnallista keskustelua.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita