Politiikka: Miksi kes­kus­ta rii­taut­ti luon­non­suo­je­lu­lain, Katri Kul­mu­ni?

Kunniamerkit: Ta­sa­val­lan pre­si­dent­ti myönsi tämän vuoden kun­nia­mer­kit – katso Lapin pal­ki­tut

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa päivän luukku tästä

Kolumni
Tilaajille

Ra­vin­to­la­työn­te­ki­jöil­le on huutava tarve, mutta niin huu­ta­vat te­ki­jät­kin

Rakastan asiakaspalvelua, mutta päätin silti lopettaa työskentelyn ravintola-alalla. Työn kuormittavuudesta käytyä keskustelua ei saisi unohtaa, sillä puhumattomuus kaatuu työntekijöiden niskaan.

Kiire, ylityötunnit ja stressi, mutta toisaalta myös ystävät, työvuorojen joustavuus ja jaettu kokemus. Ravintola-ala on jatkuvaa tasapainottelua hyvien ja huonojen puolien välillä, sekä pahimmassa tapauksessa huolta toimeentulosta.

Viimeisen vuoden aikana ravintolaketjujen ongelmat ovat nousseet valtakunnallisen median uutisotsikoihin. Tieto oman alan laiminlyönneistä etenkin nuoria kohtaan tuntui raskaalta, mutta oli samalla suuri helpotus. Kohuotsikoista huolimatta jäin kuitenkin kaipaamaan lisää yhteiskunnallista keskustelua.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.