Jälkipuinti: Ranua ei saanut pandoja mat­kai­lun ve­to­nau­loik­si, mikä oli lopulta onni

Kolumni: Ruot­sa­lais­nei­ti auttoi ym­mär­tä­mään pa­rem­min ko­ti­kau­pun­kia­ni Ro­va­nie­meä

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Poh­joi­sen suuren huu­me­ju­tun to­dis­teis­ta kovia väit­tei­tä – saako syyt­tä­jän kes­kei­siä Anom-vies­te­jä hyö­dyn­tää?

Puolustuksen mielestä Anom-viestit on hankittu lainvastaisesti.

Kemi

Saako Pohjois-Suomen suuressa huumejutussa hyödyntää todisteina Anom-viestejä?

Tätä käsiteltiin kovasanaisin väittein Kemissä torstaina, kun Lapin käräjäoikeudessa jatkuvassa oikeudenkäynnissä ryhdyttiin käsittelemään syytettyjen puolustuksen vaatimuksia asettaa Anom-viestit hyödyntämiskieltoon.

Syyttäjä väittää, että Pohjois-Suomessa toimi huumerikoksia tehtaillut rikollisryhmä ja se hyödynsi salattuun viestinvaihtoon tarkoitettuja SkyECC- ja Anom-laitteistoja.

Anom-laitteistoilla lähetetyt viestit ovat syyttäjän keskeistä näyttöä eli tärkeitä kirjallisia todisteita rikosvyyhdessä. Käräjäoikeuden päätös siitä, saako viestejä hyödyntää oikeudenkäynnissä, on siten merkittävä.

Väitetään hankitun lainvastaisesti

Useiden syytettyjen puolustuksesta katsotaan, että Anom-viestit on hankittu Yhdysvaltain liittovaltion poliisilta FBI:ltä Suomeen lainvastaisin keinoin eikä niihin saisi siksi vedota todisteina.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.