Kolumni: Kuusi mil­joo­naa mur­hat­tua vel­voit­taa si­nut­kin kat­so­maan pa­huut­ta silmiin

Pian kylmenee: Lapissa voi olla pa­rin­kym­me­nen­kin asteen yö­pak­ka­sia

Tilaajille

Pak­kaus­jät­tei­den tyh­jen­nyk­set ovat myö­häs­sä Lou­nais-La­pis­sa – ura­koit­si­jat tilaama tyh­jen­ny­sau­to ei saa­pu­nut ajois­sa, avaimia jä­te­ka­tok­siin puuttuu

Kiinteistöjen pakkausjätteiden tyhjennykset ovat myöhässä Lounais-Lapin alueella, tiedottaa Perämeren Jätehuolto oy.

Pienmetalli, kartonki-, lasi- ja muovipakkausten tyhjennykset ovat noin viikon verran myöhässä. Perämeren Jätehuolto aloitti tyhjennykset lokakuun alussa.

Tyhjennyskohteet reititettiin yhtiön mukaan uudelleen, jolloin muutosvaiheessa joissakin taloyhtiöissä tyhjennysväli saattoi pidentyä normaalia pidemmäksi. Tämä on aiheuttanut astioiden ylitäyttymistä.

Viivästystä ovat myös aiheuttaneet Perämeren Jätehuollon tiedottajan Satu Keski-Antilan mukaan puuttuneet jätekatosten avaimet sekä virheelliset astia- ja tyhjennysvälitiedot.

– Kuljettajat ovat joutuneet tyhjennyskohteissa korjaamaan tietoja järjestelmään. Tämä on vienyt aikaa ja hidastanut tyhjennyksiä ennestään, Keski-Antila sanoo tiedotteessa.

Tyhjennysten aloitus hänen mukaansa viivästyi, kun urakoitsijan hyvissä ajoin tilaama tyhjennysauto ei saapunut luvatussa aikataulussa.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi