Onnettomuudet: Rat­ti­juop­po ajoi stop-mer­kin takaa auton eteen Tor­nios­sa

Lapin Kansan kalakilpailu: Suuria ahvenia ja hurjia har­juk­sia

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Oulussa rie­hu­neen ukkosen ai­heut­ta­ma häi­riö­ti­lan­ne OYSissa sisälsi ka­tast­ro­fin ai­nek­set – tie­to­jär­jes­tel­mät ja ku­van­ta­mis­lait­teet la­maan­nut­ta­nees­ta häi­riös­tä aloi­tet­tiin si­säi­nen tut­kin­ta

OYSin lauantainen häiriötilanne johtui jännitteenalenemasta, joka pysäytti sairaalan ilmanvaihtokoneet, jäähdytyslaitteet ja höyrynkehittimet. Nyt sairaalassa pohditaan, olisiko häiriöt tulevaisuudessa mahdollista välttää.

Lauantaina riehunut ukkonen aiheutti häiriötilanteita ja laitteiden rikkoutumisia eri puolilla Oulua. Arkistokuva.
Lauantaina riehunut ukkonen aiheutti häiriötilanteita ja laitteiden rikkoutumisia eri puolilla Oulua. Arkistokuva.
Kuva: Toivo Kiminki

Oulun yliopistollisen sairaalan (OYS) lauantaisessa häiriötilanteessa oli ainekset jopa katastrofiin, sanoo vs. johtajaylilääkäri Kati Ojala. Viime lauantaina riehunut ukkonen aiheutti OYSissa vakavan häiriötilanteen, kun sairaalan potilastietojärjestelmät ja kuvantamislaitteet olivat tunteja alhaalla.

– Siinä oli mahdollisuus isoihinkin vahinkoihin, jos meille olisi sattunut esimerkiksi tulemaan paljon onnettomuuspotilaita, kun kuvantamislaitteet olivat päivystyksessä alhaalla.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi