Irtisanomisten vaara: Laphan hen­ki­lös­töä kos­ke­vat yt-neu­vot­te­lut alkavat tors­tai­na

Kolumni: Välitä lem­mi­kis­tä­si ja kerää koi­ran­ka­kat kadulta

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Osa Tornion päät­tä­jis­tä halusi jo syk­syl­lä va­rau­tua pien­ydin­voi­maan – "Uu­ti­nen tuli hyvään aikaan"

Tornion kaupunginjohtaja Jukka Kujala pitää Outokummun ja Fortumin ydinvoima-aikeita lähtökohtaisesti myönteisenä käänteenä Torniolle.

Tornion kaupunginjohtaja Jukka Kujala pitää Outokummun ja Fortumin julkistamia pienydinvoima-aikeita myönteisenä kehityksenä Torniolle.

– Lähtökohtaisesti uutinen on myönteinen ja positiivinen. Se osoittaa, että Outokumpu haluaa turvata Tornion tehtaiden tulevaisuuden, Kujala tulkitsee.

Outokummun kilpailukyky on Tornion kaupungille kriittinen asia, sillä teräsyhtiö on kaupungin suurin työnantaja. Kujalan mielestä onkin tärkeää, että Outokumpu kykenee koko ajan pienentämään tuotteidensa hiilijalanjälkeä tiukasti kilpailluilla teräsmarkkinoilla.

Outokummun ja Fortumin selvitys pienydinvoimasta valmistunee vasta parin vuoden päästä ja mahdollisten investointipäätösten aika tulee kaiketi vasta useiden vuosien päästä.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi