Festivaali: Si­me­rock jul­kai­si nipun ar­tis­ti­kiin­ni­tyk­siä – ­Behm, Kuumaa ja Rosa Coste mukana ensi kesän fes­ti­vaa­leil­la

Tuulivoima: Itä-Lap­piin voi nousta maan suurin tuu­li­puis­to, jos tut­ka­on­gel­miin löytyy rat­kai­su

Kolumni: Vai­kein­ta on vas­taan­ot­taa

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Kolumni
Tilaajille

Onneaan ei tar­vit­se kätkeä

“Kell’ onni on, se onnen kätkekööt” kuuluu Eino Leinon Laulu onnesta -runossa, jossa onnea kuvataan yksityisenä pääomana, joka pitää peittää muiden katseilta. Ikään kuin kateelliset odottaisivat hetkeä, jolloin toisen onnen voi riistää, kun se alkaa loistamaan liian kirkkaasti auringon kellastamien pellavaverhojen läpi.

Runo on uponnut lyyrisen lehtimiehen muiden tekstien tapaan vahvasti suomalaisiin. Se mainitaan yhä monissa puheissa ja keski-ikäisten ruusuilla koristelluissa onnittelukorteissa, joissa ikä on kirjailtu kultaisella kohokuviolla. Runosta on tullut suomalaisuuden motto, joka repii Suomea lähemmäksi länsimaista yksilökeskeisyyttä, jossa yhteistä etua jopa ylenkatsotaan. Emme miellä onnea asiana, jota voimme jakaa muiden kanssa. Asiana, mistä muut voivat inspiroitua.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.