Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Mistä tulee Lapin suurin puolue? Kuun­te­le myös, mikä pu­hut­taa ra­ja­kun­nis­sa vaalien alla

Kolumni: Yksi on juh­lis­ta poissa, kun Suomen toi­sek­si suurin kan­sal­lis­puis­to täyttää ta­sa­vuo­sia

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Me­ri-La­pis­sa seu­tu­lii­ken­teen mat­kus­ta­jis­ta katosi ko­ro­na-ai­ka­na 95 pro­sent­tia – "Se tar­koit­taa sitä, että eihän siellä enää kannata ajaa yhtään mitään mark­ki­naeh­toi­ses­ti"

Meri-Lapissa joukkoliikenneyhteydet vähenivät korona myötä. Nyt joukkoliikenneviranomainen selvittää, pitäisikö järjestämismallia muuttaa.

Koronapandemia on vähentänyt joukkoliikenneyhteyksiä Meri-Lapissa. Asiakasmäärät ovat vähentyneet ja rajan sulkeutuessa linja-autot lopettivat liikennöinnin Ruotsin puolelle Tornion ja Haaparannan yhteiseen matkakeskukseen.

Meri-Lapin joukkoliikenteen seutulogistikko Kirsi Ylipiessan mukaan esimerkiksi Kemin ja Tornion välisen joukkoliikenteen tilanne on tällä hetkellä "älyttömän surkea". Liikennetarjonta painottuu tärkeimmille vuorokauden ajoille eli arkiaamuille kello 7–8 ja iltapäiville kello 14–15, jolloin koulut alkavat ja loppuvat. Työssäkäyntiyhteydet ja yhteydet junille ja lentokentille ovat heikot.

Lue myös: Gallup: Mitä mieltä tor­nio­lai­set ovat alueen jul­ki­sis­ta lii­ken­neyh­teyk­sis­tä?

– Yhteyksistä on tullut valtavasti palautetta. Tilanne on huono. Oikeastaan ainoa mistä ei tule palautetta on Kemijokivarren suunta, missä joukkoliikenneviranomainen hoitaa jo kaikki yhteydet, Ylipiessa sanoo.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.