Vesistöt: Ve­si­lii­ken­teen ra­joi­tuk­sia päi­vi­te­tään Ro­va­nie­men kes­kus­tan alueel­la – ta­voit­tee­na hillitä ve­si­skoot­te­rei­den ai­heut­ta­mia hait­to­ja

Maastopalot: Kulotus oli mennä metsään tällä kertaa Po­siol­la, pe­las­tus­lai­tos va­roit­taa kui­vuu­des­ta

Tilaajille

Liki 1500 ääntä etsii uusia ottajia – Tornion kun­ta­vaa­leis­sa tais­tel­laan to­sis­saan enem­mis­tö­val­las­ta

Kaatuvatko nykyasetelmat vai pitääkö keskusta enemmistön? Tuovatko Kulmuni ja Juuso lisäpaikkoja?

Tornion vaaleissa on iso määrä ääniä uusjaossa. Vaaleissa eivät ole ehdolla viime kerralla komeat äänimäärät keränneet demareiden nuoret valtuutetut Janne Olsen ja Mari Tuomaala. Sitoutumattomaksi vaalikauden aikana irrottautunut Olsen sai vaaleissa 337 ääntä eli toiseksi eniten. Teollisuusliiton töihin Helsinkiin vuoden alusta siirtynyt Mari Tuomaala sai kasaan liki kolmesataa ääntä ja oli koko äänilistan pronssilla. Demareiden leirissä kahden eniten kannatusta keränneiden häviäminen ehdokaslistalta on ymmärrettävästi herättänyt huolta, mutta uusiakin nimiä on saatu mukaan kisaan. Kesken vaalikauden jäi pois valtuustosta myös samasta ryhmästä veteraanipoliitikko Mauri Lappalainen, joka myös sai 90 ääntä. Vaalikauden aikana puolet puolueen valtuutetuista vaihtui, kun Olsen jatkoi omassa ryhmässä.

Vuosikymmenien kokemus kunnallispolitiikasta katoaa keskustan Pekka Pelttarin ja vasemmistoliiton Ilkka Kapraalin väistyessä taustalle.
Vuosikymmenien kokemus kunnallispolitiikasta katoaa keskustan Pekka Pelttarin ja vasemmistoliiton Ilkka Kapraalin väistyessä taustalle.
Kuva: Sari Pelttari-Heikka

Kärkinimet katoavat myös vasemmistoliiton ryhmästä. Vuosikymmeniä ryhmää johtanut Ilkka Kapraali jää taustajoukkoihin ja myös  vuosikymmenen vasemmistoliiton ykkösringissä ollut Sauli Hyöppinen jättää kuntapolitiikan. Kapraali sai viime vaaleissa 226 ääntä, joka on neljänneksi eniten koko kaupungissa. Hyöppisen äänimäärä (185) oli puolueen toiseksi suurin.