Tähtijuttu: Kak­sois­mur­ha toi kyy­ne­leet lau­ta­mie­hen silmiin – min­kä­lais­ta on maal­lik­ko­tuo­ma­ri­na toi­mi­mi­nen?

Rakentaminen: Pel­ko­sen­nie­men koulu val­mis­tuu rii­tai­sis­sa tun­nel­mis­sa – pääu­ra­koit­si­ja: "En kom­men­toi"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Tilaajille

Lappia pohtii kou­lu­tuk­sen tii­vis­tä­mis­tä: Kemin opis­ke­lu­pai­kat saa­te­taan kes­kit­tää Ki­vi­kol­le ja osin Tor­nioon

Koulutuskuntayhtymä tavoittelee miljoonan euron säästöjä supistamalla tiloja ja purkamalla ammatillisen koulutuksen päällekkäisyyksiä.

Kemi

Koulutuskuntayhtymä Lappia valmistelee parhaillaan rakenteellisia uudistuksia, joilla voi olla tuntuva vaikutus siihen, miten ammatillista koulutusta Meri-Lapissa tarjotaan.

Pohdittavana on muun muassa koulutustarjonnan päällekkäisyyksien purkaminen ja käytössä olevien tilojen tuntuva supistaminen.

Lapin Kansan tietojen mukaan Lappian suunnitelmat ovat herättäneet Kemissä huolta siitä, keskittääkö Lappia koulutustarjontaansa jatkossa nykyistä selvemmin Tornioon.

– Ensimmäiseksi on sanottava, että päätöksiä ei ole vielä tehty, ja asian valmistelu on kesken, korostaa Lappian kuntayhtymän johtaja, rehtori Virpi Lilja.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.