Hirvilaskuri: "Hen­ki­ses­ti ollaan jo tal­vi­te­loil­la"– huo­mat­ta­va osa Lapin hir­ven­kaa­to­lu­vis­ta jäänee käyt­tä­mät­tä, katso tuoreet saa­lis­lu­vut hir­vi­las­ku­ris­ta

Kolumni: Jo­kai­sel­la on oikeus ke­ho­rau­haan

Viimeinen äänestyspäivä: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Pääkirjoitus
Tilaajille

Lapin kes­kus­tan Kiu­ru-hyök­käys kertoo enemmän gal­lup-pa­nii­kis­ta kuin mat­kai­lu­huo­les­ta

Lapin matkailu on kriisissä, mutta niin on myös Suomen Keskusta. Pyhänä kriisit yhdistyivät, kun reilun kymmenen prosentin gallup-kannatukseen jämähtäneen puolueen Lapin piiri vaati perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) eroa sillä perusteella, että hän on pahentanut matkailun ahdinkoa sekä saamattomuudellaan että rajoituslinjallaan.

Ulostulo nähtiin merkkinä keskustan sisäisen hajanaisuuden syvenemisestä varsinkin, kun puheenjohtaja Annika Saarikko kiirehti kertomaan, ettei hän ole kannanoton takana. Kiurun tekemisiä puolustellessaan Saarikko asemoi itsensä samaan joukkoon demarivaikuttajien kanssa, jotka näkevät ministerin toimissa moitteiden sijasta esimerkillistä vastuullisuutta.

Lapin matkailuelinkeino on kritisoinut Kiurun linjauksia jo kesästä lähtien.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.