ROPS: Ro­va­nie­men Pal­lo­seu­ra he­rät­tää huolta ja pet­ty­mys­tä – ­ky­syim­me tuntoja va­paaeh­toi­sel­ta, jä­se­nel­tä, kan­nat­ta­jal­ta ja ju­nio­ri­pe­laa­jien van­hem­mal­ta

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Pääkirjoitus
Tilaajille

Lapin hy­vin­voin­ti­alue voi joutua jo al­ku­tai­pa­leel­laan ta­lou­del­li­siin so­peut­ta­mis­toi­miin ti­lan­tees­sa, missä kahden sai­raa­lan mal­lis­ta val­lit­see vain näen­näi­nen yk­si­mie­li­syys

Pääkirjoitus // 28.9.2022

Miten pitää yllä kahta ympärivuorokautisesti päivystävää sairaalaa hyvinvointialueella, jos molempien toimintaan ei varata riittävästi rahaa? Kysymys on taas ajankohtainen, eikä äsken lausuntokierrokselle lähtenyt hallituksen lakiesitys tarjoa siihen vastauksia (LK 27.9.).

Jos esitys etenee laiksi, Lapin hyvinvointialueella on mahdollisuus ylläpitää kahta sairaalaa "toistaiseksi". Nyt mahdollisuus niiden – Lapin keskussairaalan Rovaniemellä ja Länsi-Pohjan keskussairaalan Kemissä – ylläpitoon on määräaikainen ja päättyy 2032.

Meri-Lapissa on toivottu pysyvämpää sairaalaratkaisua.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.