pääkirjoitus: Voiko mat­kai­lus­sa olla ta­voit­tee­na pelkkä kasvu?

Kolumni: Välitä lem­mi­kis­tä­si ja kerää koi­ran­ka­kat kadulta

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Ky­syim­me Lapin kan­sa­ne­dus­ta­jil­ta, ovatko he val­mii­ta ruk­kaa­maan po­ro­ta­lou­den epä­rei­luk­si koettua ve­ro­mal­lia – vas­tauk­set hyvin va­ro­vai­sia, rat­kai­suk­si eh­do­te­taan petojen vä­hen­tä­mis­tä

Osa Lapin kansanedustajista olisi valmis uudistamaan porotalouden epäreiluksi koettua veromallia. Poronhoitoon liittyvä lainsäädäntö ei kuulu edelleenkään edustajien lempiaiheisiin.

-
Kuva: LK-Arkisto

Kolme kuudesta Lapin kansanedustajasta olisi valmis rukkaamaan porotalouden verotusmallia.

Porotaloudessa on käytössä ryhmäverotus, jossa poronomistajat maksavat veroja koko paliskunnan yhteenlaskettujen tulojen perusteella. Malli hiertää poronomistajien välejä erityisesti niissä paliskunnissa, joissa petovahinkokorvaukset ovat huomattavat ja jakautuvat epätasaisesti.

Keskustan Markus Lohi pitää ryhmäverotusmallia sinänsä hyvänä mutta katsoo, että ongelmia voi tulla juuri silloin, kun paliskunnan osakkaiden tulot ovat huomattavan erilaiset.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi