Onnettomuudet: Mal­mi­ju­na suistui jälleen rai­teil­taan

Tilaajille

Kuuk­ke­lei­ta, lu­pii­ne­ja ja vael­lus­ka­lo­ja – Ro­va­nie­men omassa luon­to­il­las­sa saatiin lä­hi­luon­toa kos­ke­viin ky­sy­myk­siin asian­tun­ti­joil­ta vas­tauk­sia

Rovaniemen omaa luontoiltaa päästiin viettämään pitkästä aikaa viime viikon torstaina. Kysymyksiä esitettiin aina metsistä tienpientareille ja Kemijokeen.

Asiantuntijat Jarmo Huhtala, Jukka Salmela, Esa Huhta, Ismo Kreivi ja Pasi Rautio vastasivat yleisön luontokysymyksiin.
Asiantuntijat Jarmo Huhtala, Jukka Salmela, Esa Huhta, Ismo Kreivi ja Pasi Rautio vastasivat yleisön luontokysymyksiin.
Kuva: Jussi Leinonen

Luonnon suuret ja pienet ilmiöt askarruttivat luontoillan kuuntelijoita. Suomen luonnonsuojeluliiton Rovaniemen yhdistyksen ja kaupunkilehti Uuden Rovaniemen järjestämää luontoiltaa päästiin neljän vuoden tauon jälkeen viettämään torstaina 13. huhtikuuta. Pääkirjaston Lapponica-salin penkit täyttyivät lähiluonnon tarkkailijoista.

Lintuharrastaja Ismo Kreivi, ylitarkastaja Jarmo Huhtala Lapin ely-keskukselta, luonnontieteen amanuenssi Jukka Salmela Lapin maakuntamuseolta ja Luonnonvarakeskuksen erikoistutkija Esa Huhta sekä tutkimusprofessori Pasi Rautio olivat paikalla vastaamassa kysymyksiin ja tunnistustehtäviin.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi