Onnettomuus: Au­toi­li­ja törmäsi ala­ikäi­seen pyö­räi­li­jään Iva­los­sa ja pakeni pai­kal­ta

Sää: Harmaa loska väistyy pian - ensi viikon hiih­to­lo­ma­lai­sil­le lu­va­taan jo au­rin­koi­sem­pia hiih­to­ke­le­jä

Tilaajille

Korona veti len­to­mat­kai­lun syök­sy­kier­tee­seen, nyt yh­tey­det ovat hil­jal­leen pa­lan­neet – Finnair lentää tänä syksynä Ro­va­nie­mel­le jopa useam­min kuin viime vuonna

Syksyn myötä lentovuorojen määrät ovat palanneet Lapissa lähes entiselle tasolle. Vuoroja lennetään kuitenkin pienemmillä koneilla kuin ennen. Kemi-Tornio on edelleen ilman lentoyhteyksiä.

Koronakriisin myötä lentomatkustaminen on vähentynyt rajusti. Finavian lentoasemilla matkustajamäärät laskivat tammi-kesäkuussa yli 60 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Lapin lentoasemilla pudotus oli yli 31 prosenttia.

– Karkeasti arvioituna matkustajamäärät ovat Rovaniemen lentoasemalla nyt noin kolmanneksen siitä, mitä ne olivat viime vuonna tähän aikaan, lentoaseman päällikkö Johan Juujärvi kertoo.

Lentoyhteydet Lappiin ovat kuitenkin hiljalleen palanneet koronakevään jäljiltä lähes normaalille tasolle.

– Olemme lisänneet lentoja Lappiin etenkin syyskuun ruskaviikoille, Finnairin viestinnän asiantuntija Mari Kanerva kertoo.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi