Matkailu: Vaa­ral­li­siin paik­koi­hin py­sä­köi­dyt tu­ris­ti­bus­sit ja vuok­ra-au­tot kuu­men­ta­vat tun­tei­ta Ro­va­nie­mel­lä, poliisi vetoaa kul­jet­ta­jien vas­tuu­seen

Onnettomuudet: SVT: Kii­ru­nas­sa et­si­tään ka­don­nut­ta kelk­kai­li­jaa

lumivyöry: NRK: Nuori nor­ja­lais­mies kuoli lu­mi­vyö­rys­sä Nor­jas­sa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Kä­si­työt aut­ta­vat sie­tä­mään arkea ja ve­nyt­tä­mään sen rajoja – kirkon om­pe­luseu­ro­jen juuret ovat 1850-lu­vul­la, mutta tut­ki­mus­ma­te­riaa­lia ei niistä ole

Teologian tohtori Riikka Myllys halusi yhdistää omaan väitöstyöhönsä myös harrastuksensa. Aikanaan aihevalinta väitökseen nostatti kulmia, mutta käsitöiden merkitystä ei enää yhtä lailla väheksytä.

– Suomen luterilaisessa kirkossa ompeluseurojen juuret löytyvät jo 1850-luvulta, mutta tutkimuksia aiheesta ei ole juurikaan tehty. Naisten tekemillä käsitöillä on ollut näkyvä merkitys seurakuntien avustustyössä, joskaan sitä ei ole korostettu.

Riikka Myllys näkee käsitöiden merkityksen olevan tänäkin päivänä melko sama. Käsityöt ovat tekijöilleen tärkeitä, mutta niiden rahallinen arvostus on takamatkalla.

– Ihmisten käsitöiden tekemiseen käyttämälle ajalle ei lasketa oikeaa palkkaa, vaan monet olettavat saavansa valmiit sukat langan hinnalla.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita