Onnettomuudet: Mal­mi­ju­na suistui jälleen rai­teil­taan

Tilaajille

Asun­to­mi­nis­te­ri Lapin Kan­sal­le: Ly­hyt­vuok­rauk­sen edel­ly­tyk­set tur­vat­ta­va ja on­gel­miin puu­tut­ta­va – Airbnb saadaan vihdoin lakiin

Lakiuudistus toteutetaan usean eri ministeriön kesken. Myös lyhytvuokraustoiminnan harjoittajat ja kaupungit otetaan mukaan valmisteluun. Rovaniemen kaupunki on odottanut valtakunnallisia pelisääntöjä jo pitkään.

Hallitus aikoo uudistaa lyhytvuokraukseen liittyvää sääntelyä. Asian vahvistaa asuntokysymyksistä vastaava ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen (kok.).

Mykkänen vastasi Lapin Kansan kysymyksiin sähköpostilla.

Lyhytvuokrauksen uudistus on kirjattu hallitusohjelmaan. Sen mukaan hallitus aikoo selkeyttää asuntojen vuokrausta sekä majoitusliiketoimintaa koskevan lainsäädännön vastaamaan nykypäivän tarpeita ja käytäntöjä.

– Lisäksi hallitus aikoo varmistaa lyhytaikaisen vuokraustoiminnan edellytykset ja mahdollistaa samalla nykyistä paremman puuttumisen havaittuihin ongelmiin.

Hallitus aikoo luoda yhteiset pelisäännöt Airbnb- ja muulle lyhytvuokraustoiminnalle. "Reilu kilpailu hotellien ja muiden majoitusalan toimijoiden kanssa pitää myös turvata", sanoo ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen.
Hallitus aikoo luoda yhteiset pelisäännöt Airbnb- ja muulle lyhytvuokraustoiminnalle.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi