Matkailu: Vaa­ral­li­siin paik­koi­hin py­sä­köi­dyt tu­ris­ti­bus­sit ja vuok­ra-au­tot kuu­men­ta­vat tun­tei­ta Ro­va­nie­mel­lä, poliisi vetoaa kul­jet­ta­jien vas­tuu­seen

Onnettomuudet: SVT: Kii­ru­nas­sa et­si­tään ka­don­nut­ta kelk­kai­li­jaa

lumivyöry: NRK: Nuori nor­ja­lais­mies kuoli lu­mi­vyö­rys­sä Nor­jas­sa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Ana­lyy­si: Mat­kus­tus­ra­joi­tus­ten se­ka­me­te­li­sop­pa

Hallitus antoi eduskunnalle esityksen matkustusrajoitusten jatkamisesta vuoden loppuun. Se tuskin auttaa Lapin matkailua.

Juupas, eipäs, juupas, eipäs. Vapautuuko matkustus lokakuussa vai ei? Vieläkö Lapin matkailuyrityksiä kyykytetään pitkään vai mikä oikein on homman nimi? Sosiaali- ja terveysministeriön säätö matkustusrajoituksista tai niiden vapauttamisesta saa jo koomisia piirteitä. Kyse on tarkalleen ottaen tartuntatautilaista, ja siitä ovatko lain pykälät voimassa vielä lokakuun puolen välin jälkeen vai eivät.

Samalla viikolla kun pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitus lupasi elämän vapautuvan lokakuussa, sosiaali- ja terveysministeriö keräsi pikalausuntoja siitä, voitaisiinko tartuntatautilain maahantulosäännöksiä kuitenkin jatkaa.

Aikaa lausuntoihin muutamalla valitulla matkailuyrittäjällä oli vajaat kaksi päivää. Kun lausunnonantotilaisuus koitti, ministeriö vetosi nimettömään asiantuntijaan, jonka mielestä maahantulorajoituksia pitäisi jatkaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.