Kysely: Suo­ma­lai­set huo­mioi­si­vat Poh­jois-Suo­men muut­tu­neen aseman hal­li­tus­oh­jel­mas­sa

Kolumni: Turha kuolema herätti ruot­sa­lai­set

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Ala­ikäi­set myivät kan­na­bis­ta poik­keuk­sel­li­ses­sa huu­maus­ai­ne­ko­ko­nai­suu­des­sa – mukana joukko nuoria Oulusta ja Ro­va­nie­mel­tä

Kellään epäillyistä ei ole aikaisempaa rikostaustaa, vaan he ovat työssäkäyviä ja opiskelevia nuoria, poliisi kertoo.

Lapin poliisilaitoksen kenttävalvonnassa paljastui joulukuun aikana poikkeuksellinen huumausainekokonaisuus, jossa epäillään 17–20-vuotiaiden miesten käyttäneen ja välittäneen kannabista.

Tutkinnan aikana takavarikoitiin noin 400 grammaa kannabista ja noin 4000 euroa käteistä rahaa.

Epäiltyjä on 13, joista kolme asuu Oulussa ja kymmenen Rovaniemellä. Rovaniemeläisistä epäillyistä kahdeksan on alaikäisiä. Rovaniemen epäillyistä seitsemää epäillään käyttörikoksista ja neljää huumausainerikoksista.

Päätekijäksi epäillään oululaista 19-vuotiasta miestä, jolta rovaniemeläiset nuoret vaikuttavat ostaneen noin kilon verran kannabista. Tekoa tutkitaan törkeänä huumausainerikoksena. Lisäksi hänen tyttöystäväänsä sekä toista oululaista miestä epäillään huumausainerikoksista. Rikoskomisario Tuomo Seikkula Lapin poliisilaitokselta vahvistaa, että oululaiset tekijät ovat täysikäisiä.

Kannabiskasvi. Arkistokuva.
Kannabiskasvi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.