työtaistelut: Yk­si­tyi­sen so­siaa­li­pal­ve­lu­alan työ­rii­das­sa ei vielä sopua – uudet lakot uh­kaa­vat alkaa kes­ki­viik­ko­na

kolumni: Säh­kö­tuet olivat pa­niik­ki­rat­kai­su, jossa rahaa jaet­tiin surutta myös rik­kail­le

Mielipide: Pel­ko­sen­nie­mi ei ole krii­si­kun­ta

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Ys­tä­vyyt­tä, ul­koi­lua, avan­to­uin­tia ja puis­to­tai­det­ta – Ro­va­nie­mel­lä jär­jes­te­tään mo­nen­lai­sia puis­to­ta­pah­tu­mia vii­kon­lop­pu­na

Koskipuiston avannolla pääsee testaamaan avantouintia sunnuntaina 13.2. Puistoon ripustetaan myös ystävänpäivän kortteja rajatulle alueelle piristämään kaupunkilaisia.
Koskipuiston avannolla pääsee testaamaan avantouintia sunnuntaina 13.2. Puistoon ripustetaan myös ystävänpäivän kortteja rajatulle alueelle piristämään kaupunkilaisia.
Kuva: Anssi Jokiranta

Rovaniemellä järjestetään monenlaisia maksuttomia tapahtumia ystävänpäivän tienoilla.

Vanhantorinpuistossa järjestetään tapahtuma ystävänpäivän kunniaksi lauantaina 12. helmikuuta kello 12–14. Ystävyyttä, ulkoilua ja tietoa vapaaehtoisena toimimisesta on tarjolla koko perheen tapahtumassa, jonka järjestävät Suomen Punaisen Ristin monimuotoinen ystävätoiminta ja ruoka-aputoiminta, Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lapin piiri ja paikallisyhdistys sekä Rovaniemen Taitoluistelijat.

Kaksituntiseen yhdessäoloon ja ulkoiluun kuuluu monipuolista ohjelmaa, talvisia ulkoleikkejä sekä mehu- ja makkaratarjoilua.

MLL:n Perhetoimintakeskuksessa palvelee SPR:n Nallesairaala, jossa voi tutkituttaa tai hoidattaa omat pehmolelut. Ammattikorkeakoulun opiskelijat hoivaavat pikapaikkauksin ja rokottein perheen nalleja. Halutessaan voi tuoda oman pehmolelun tutkimuksiin tai lainata perhetoimintakeskuksen pehmoleluja. Perhetoimintakeskuksessa on myös kasvomaalausta ja tarjolla pientä purtavaa. Keskus on avoinna kello 12–15.

Tapahtumassa Rovaniemen Taitoluistelijat järjestävät luisteluhetkiä kello 12 ja kello 13.

SPR Rovaniemen osaston ystävätoiminnan vapaaehtoiset kertovat Punaisen Ristin ystävävälityksestä, ja kuka tahansa kaveria kaipaava voi myös jättää ystävätoiveen.

MLL:n Lapin piiri on mukana kertomassa vapaaehtoisesta tukihenkilötoiminnasta, jossa tuetaan lapsiperheiden arkea.

Ystävänpäivän kortteja

Kaupunkilaiset voivat tuoda ystävänpäivän kortteja Koskipuiston puiden oksiin. Kortit ja taulut voi ripustaa rajatulle alueelle pyykkipojilla naruihin 12. helmikuuta alkaen. Kiinnitystarvikkeet löytyvät paikanpäältä. Työt poistetaan maaliskuun lopussa ja omansa voi hakea aiemminkin.

Koskipuistossa voi myös veistää lumiveistoksia aihioista. Niitä aletaan tehdä 14.2. ja veistoaika on 19.–26. helmikuuta.

Tapahtuman järjestäjät Kuvataideyhdistys Maahiset ja Lapin Kuvataideseura Palas toimivat yhteistyössä Ounasvaaran ladun kanssa. Kortit ovat puistossa 14.2.–2.3.

Testaa avantoa

Ounasvaaran ladun Koskipuiston avannolla järjestetään ystävänpäivän etkot sunnuntaina 13. helmikuuta. Etkoilla pääsee kokeilemaan, miltä avantoon pulahtaminen tuntuu kello 12–14 välisenä aikana.

Tapahtuma on maksuton, ja paikalla on talviuinnin harrastajia opastamassa.

Juttua korjattu 9.2.2022 kello 13.32. Aihiot jään veistämistä varten eivät ole valmiina vielä 14.2., vaan niitä aletaan tehdä silloin. Veistoaika on 19.–26.2.