Tilaajille

Yl­läk­sel­lä lo­ma­lai­sia on ta­val­li­sen hiih­to­lo­ma­vii­kon verran – Ra­vin­to­lan antimia ja omia eväitä nauttii kym­me­nit­täin ihmisiä ulkona laa­vul­la, mutta sisällä pöydät on pinottu kasaan

Ravintoloiden rajoitukset ajavat alaa yhä syvempään ahdinkoon. Alan yrittäjä arvelee, etteivät Ylläksen ravintolat kestä, jos sulku kestää kolmea viikkoa pidempään.

Helsinkiläinen Elina Lajunen ja jyväskyläläinen Topi Korhonen ovat saapuneet Ylläkselle lomailemaan. He nappasivat noutoeväät Kesängin Keitaalta. Ravintolan yrittäjä Petri Parhaniemi kertoo, että ravintolan asiakasmäärä on pudonnut 70 prosentilla sen jälkeen, kun hallitus ilmoitti ravintoloiden toiminnan rajoittamisesta.
Helsinkiläinen Elina Lajunen ja jyväskyläläinen Topi Korhonen ovat saapuneet Ylläkselle lomailemaan. He nappasivat noutoeväät Kesängin Keitaalta. Ravintolan yrittäjä Petri Parhaniemi kertoo, että ravintolan asiakasmäärä on pudonnut 70 prosentilla sen jälkeen, kun hallitus ilmoitti ravintoloiden toiminnan rajoittamisesta.
Kuva: Anssi Jokiranta

Ikkunan takana kulkee kymmenittäin ulkoilijoita, hiihtäjiä ja pyöräilijöitä. Lomailijat ovat saapuneet nauttimaan kansallispuiston maisemista Ylläksen Kesänkijärvelle.

Kesängin Keitaan yrittäjä Petri Parhaniemi on saanut tarkkailla lomailijoita ikkunan takaa siitä saakka, kun Suomen hallitus ilmoitti ravintolatoimintaa rajoittavasta laista.