Onnettomuus: Au­toi­li­ja törmäsi ala­ikäi­seen pyö­räi­li­jään Iva­los­sa ja pakeni pai­kal­ta

Sää: Harmaa loska väistyy pian - ensi viikon hiih­to­lo­ma­lai­sil­le lu­va­taan jo au­rin­koi­sem­pia hiih­to­ke­le­jä

Tilaajille

Venäjä siirsi ras­kai­ta pom­mi­ko­nei­taan noin 150 ki­lo­met­rin päähän rajasta – Pekka Toveri: En jak­sai­si huo­les­tua, Suomea vastaan on ihan eri vä­li­neet

Toveri huomauttaa, että lokakuussa Venäjä on perinteisesti järjestänyt strategisten ydinasejoukkojen harjoitukset. Koneiden siirrot voivat hyvin liittyä tähän.

Suomalaisten ei ole syytä huolestua venäläisten strategisten pommikoneiden viimeaikaisista siirroista lentotukikohtaan noin 150 kilometrin päähän Suomen rajasta. Näin sanoo puolustusvoimien entinen tiedustelupäällikkö, kenraalimajuri evp. Pekka Toveri.

Pitkän matkan pommikoneiden ilmaantumisesta Kuolan niemimaalla sijaitsevaan Olenjan tukikohtaan uutisoi ensin norjalainen Faktisk- verkkojulkaisu.

Suomessa asiasta uutisoi ensin Helsingin Sanomat. Puolustusvoimista ei haluttu kommentoida lehdelle koneiden siirtoa.

Norjalaisen sivuston julkaisemista satelliittikuvista näkyy, että Murmanskin eteläpuolella sijaitsevalla sotilaskentällä seisoi 7. lokakuuta ainakin 11 raskasta pommikonetta, joista seitsemän oli Tupolev Tu-160 -koneita ja loput neljä potkuriturbiineilla varustettuja Tu-95 -koneita.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi