Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 6. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: De­mo­met­sät kas­va­vat kai­vat­tua tietoa – Ro­va­nie­mel­le pe­rus­tet­tu­ja alueita aiotaan tutkia seu­raa­vat sata vuotta

Itsenäisyyspäivä: Suomi juhlii tänään 105-vuo­tis­ta it­se­näi­syyt­tään – Lapin Kansa seuraa juhlia paikan päällä

Mainos: Lapin Kansan joulutarjous: Lapin Kansa Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Tilaajille

Var­hais­kas­va­tuk­sen opet­ta­jien kou­lu­tus ei palaa Lapin yli­opis­toon – pai­kal­li­nen kou­lu­tus hel­pot­tai­si työ­voi­ma­pu­laa, mutta yli­opis­to pitää sitä liian kal­lii­na

Rovaniemelle toivotaan varhaiskasvatuksen opettajien koulutusta. Aiemmin Lapin yliopisto järjesti alan koulutusta yhteistyössä Oulun yliopiston kanssa. Tämä loppui lakimuutokseen, jota Lapin yliopisto ja ministeriö tulkitsevat eri tavoin.

Lapin yliopistoon ei ole tulossa varhaiskasvatuksen opettajien koulutusta, vaikka näistä ammattilaisista on Lapissa huutava pula.

Muun muassa Rovaniemen kaupungin varhaiskasvatuksen palvelualuepäällikkö Tarja Kuoksa on arvioinut, että paikallinen koulutus voisi helpottaa alan työvoimatilannetta (UR 27.10.).

Myös Opetusalan ammattijärjestö OAJ on vedonnut Lapin yliopistoon varhaiskasvatuksen opettajien koulutuksen aloittamiseksi.

Kasvatustieteiden tiedekunnan dekaani Tuija Turunen kuitenkin kertoo, ettei yliopistolla ole tällaisia suunnitelmia. Syitä on monia, mutta suurin niistä liittyy yliopistojen rahoitusmalliin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.