pääkirjoitus: Kir­kol­la on edessä vai­kei­ta va­lin­to­ja seinien ja pal­ve­lu­jen välillä

vaalikone: Lapin Kansan vaa­li­ko­ne on nyt auki – Löydä it­sel­le­si sopiva ehdokas

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Var­hais­kas­va­tuk­sen opet­ta­jien kou­lu­tus ei palaa Lapin yli­opis­toon – pai­kal­li­nen kou­lu­tus hel­pot­tai­si työ­voi­ma­pu­laa, mutta yli­opis­to pitää sitä liian kal­lii­na

Rovaniemelle toivotaan varhaiskasvatuksen opettajien koulutusta. Aiemmin Lapin yliopisto järjesti alan koulutusta yhteistyössä Oulun yliopiston kanssa. Tämä loppui lakimuutokseen, jota Lapin yliopisto ja ministeriö tulkitsevat eri tavoin.

Lapin yliopistoon ei ole tulossa varhaiskasvatuksen opettajien koulutusta, vaikka näistä ammattilaisista on Lapissa huutava pula.

Muun muassa Rovaniemen kaupungin varhaiskasvatuksen palvelualuepäällikkö Tarja Kuoksa on arvioinut, että paikallinen koulutus voisi helpottaa alan työvoimatilannetta (UR 27.10.).

Myös Opetusalan ammattijärjestö OAJ on vedonnut Lapin yliopistoon varhaiskasvatuksen opettajien koulutuksen aloittamiseksi.

Kasvatustieteiden tiedekunnan dekaani Tuija Turunen kuitenkin kertoo, ettei yliopistolla ole tällaisia suunnitelmia. Syitä on monia, mutta suurin niistä liittyy yliopistojen rahoitusmalliin.

– Tämä on aika kallista koulutusta, josta usein siirrytään kesken kaiken muihin koulutusohjelmiin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.