kolumni: Han­ka­lat ajat vaa­ti­vat jät­ti­mäi­siä uh­rauk­sia, mutta ei koskaan kau­pun­geis­sa

Pian kylmenee: Lapissa voi olla pa­rin­kym­me­nen­kin asteen yö­pak­ka­sia

Tilaajille

Vanha Pa­lo­tun­tu­rin au­tio­tu­pa Po­siol­la pu­ret­tiin pa­la­sik­si ja kootaan entistä ehom­mak­si ret­kei­li­jöi­den käyt­töön – ai­ka­tau­lu on ke­leis­tä kiinni

Metsähallitus peruskorjaa kivijalasta kattoon asti Länsi-Posion Palotunturin päällä seisovan vanhan autiotuvan. Rakennus oli palasina, kun hirsikehikkokin purettiin. Nyt seinät ovat taas pystyssä uusine hirrenvälieristeineen, ja katto päällä. Työmaa jäi tiistaina kelirikkotauolle.

– Olemme ilmoittaneet, että remontti kestää toukokuun loppuun. Mutta voi se mennä kesäkuun alkuunkin. Aikataulu on keleistä kiinni, sanoo suunnittelija Pekka Veteläinen Metsähallituksen luontopalveluista.

Rakennus jatkaa palvelemista avoimena autiotupana. Kaksikerroksiselle laverille mahtuu nukkumaan pari, kolme henkeä. Lämmityslaitteena on puukamiina.

– Käymme pihapiirin muutkin rakennukset läpi. Siellä on liiteri ja käymälä. Niihin ainakin laitetaan uudet katot. Nuotiopaikka korjataan, Veteläinen toteaa.

Töiden kustannukset ovat 20–25 000 euroa.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi